A "diplomahalmozókra" van valami szakkifejezés?
Én magamat annak tartom, illetve a környezetem is.
Anno, elvégeztem költségtérítésesen egy kereskedelem-marketinget, igazából csak azért,hogy legyen felsőfokú papírom.Nem is vettem igazán komolyan a képzést, "csak görbüljön" volt a mentalitás, meg persze, puskáztam, ahol lehetett.
Utána, jelentkeztem mesterre, levelezős ellátáslánc menedzsmentre,hogy azért valami tudásom is legyen.
Még mindig volt baromi sok állami félévem, ezért elmentem gépészmérnökire,szintén levelezősre.Az első 4 félév nagyon nagy szívás volt,de levelezőn sok a könnyítés a nappalihoz képest.Lassan végzek ezzel is.
Állami féléveim már nem lesznek a végére, kimaxoltam teljesen, mivel a gépésznél csúszok is.
Egy ismerősöm mondott valami kifejezést az ilyen emberekre, mint én, nem diplomahalmozó,hanem valami mást.
Normális. Lifetime learning.
Te amúgy nem vagy még diplomahalmozó. Vannak ennél súlyosabb esetek is.
3 diplomám van, az eygik kétszakos innen dupla oklevél , tehát 4 db keményfedelesem van.
És van egy 8 általánost igénylő állásom. másra esélyem sincs.
Szerintem ez nem halmozás. Nekem is van 3 diplomám, mind összefüggő és semmi halmozást nem érzek benne, ahogy más is írta lifetime learning. :D
Van egy jó barátunk, aki viszont éppen a 14. diplomáját csinálja, na őt már halmozónak nevezném. Van két alap műszaki diplomája, az összes többi szakmérnöki kb., ráadásul ebből több elég jó, marha jól keres és hobbija a tanulás, szóval megértem, de mindig jó kis alap témát szolgáltat, hogy most éppen megint mit talált ki. :D Az önéletrajzába már konkrétan a felét sem meri beírni, ha váltana...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!