Villanyszerelő/ Elektronikai technikus munka terén mi a tapasztalatok Budapesten?
Sziasztok.
Villanyszerelő/ Elektronikai technikus munkát keresek, és lehet Budapesten lenne a legjobb, mert szeptembertől ott kezdem meg az egyetemi éveimet.
Május/Júniusba végzek az iskolával, van érettségim, emelt szintű elektronikai is, illetve elektronikai technikusi szakmám. A Villanyszerelőivel idén májusban fogok végezni.
Kedves Első válaszoló,
A legfőbb dolgom az lenne hogy az első félévre keressek elég pénzt a mindennapi szükségletekre (élelmiszer, ital), mivel elég messze lakok az egyetemtől, ott fogok élni.
Amint kezdődne az egyetem befejezném a munkát, és a tanulni valóra koncentrálnék.
A villanyszerelés nagyon tetszik, pl.: amikor méretezni kell egy fogyasztó tápellátásához a szükséges vezeték keresztmetszetet, terep szerint és a gépnek megfelelő típusú kábelt, megfelelő helyen elvezetve szabadon/ védőcsőben/ vakolat alá védve a környezeti hatásoktól, feszültségesést, melegedést, zárlati áramot, hatásos- meddő- látszólagos- teljesítményt...
Hozzá a megfelelő védelmi módot: túláramvédelmi- hibaáramvédelmi(RCD vagy RCM)- eszközöket. Túláramvédelemnél odafigyelni hogy a kismegszakító vagy biztosítóbetét megfelelő legyen: Szelektív legyen a rendszer, kioldási karakterisztika (érzékenység B,C,D)-->Névleges feszültség-->Frekvencia tartomány-->terhelhetőség-->megszakító szilárdság-->energiakorlátozási osztály... Hibaáramvédelemnél hasonló képp kiválasztani a megfelelő eszközt a szükséges szempontok szerint.
Szeretek számolgatni, filózni mi hogyan lenne jobb, a könnyű fizikai munkát is.
A villanyszerelést szeretem, de ha egésznap csak kemény fizikai munka van, akkor nem. Technikusiból kevesebb tapasztalatom van, de akkor inkább pártolom azt a munkát, ahol nem kell annyira nem kell megszakadni.
A neten nézegelődtem, de nem nagyon tudom melyik cégnél lenne érdemes.
Esetleg te tudsz ajánlani valami jót?
A választ előre is köszi! :)
Javaslom a külföldi munkát, ha van német vagy angol nyelv ismereted. Nagyon trágya alkalmazotti fizetések vannak itthon és a széthajtanak.
1 éve dolgozom Németországban mint villanyszerelő, előtte meg 8 évet itthon, már bánom hogy nem léptem le előbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!