Inkább célorientált és következésképp hatékony megoldás.
2024. jan. 6. 11:44
12/25 anonim válasza:
#11 Ez akkor volt igy ebben a formaban helyes, mikor meg az informacios technologiak (halozatok, vezetek nelkuli halozatok, it security, felho alapu rendszerek, no meg a megbizhatosag) nem voltak azon a szinten, mint most. Illetve a szakemberekrol se feledkezzunk meg. Nem ecsetelem hogy a PLC programozas milyen komplex dolog, te tudod a legjobban. Mai fejjel egy foloslegesen tulbonyolitott, bizonyos ipari kornyezetben soha sem hatekonyan mukodo munkakorrol beszelunk. Ezt 10 eve meg nem igy gondoltam, en 155 eve tettem fel magamnak ugyan eztva kerdest mint a kerdezo. Mire ugymond beletanultam meg megszereztem a szukseges hattertudast, kellett 10 ev. Kar volt, gyonyoru szakma a mai napig, de hosszu tavon nincs letjogosultsaga. En is atkepzem magam.
2024. jan. 6. 12:04
13/25 anonim válasza:
155 helyett 15. 🤭
#12 voltam.
2024. jan. 6. 12:05
14/25 anonim válasza:
Szirty meg a #9-es gondolatodhoz. Van benne valami, de mi mar 2018-ban ugy programoztunk gyartosort, hogy amit lehet csinalja a SCADA vagy a WIN CC. A PLC kvazi terepi interfeszkent uzemel a gepekben. Az azert nem tegnap volt, de mar ott megkerdojeleztuk a PLC letjogosultsagat.
2024. jan. 6. 12:09
15/25 Szirty válasza:
" ugy programoztunk gyartosort, hogy amit lehet csinalja a SCADA vagy a WIN CC"
Mi nem így csináljuk.
2024. jan. 6. 13:19
16/25 anonim válasza:
Ti nem. A jovo mindenkepp a szamitogepes es felho alapu folyamatiranyitasra orientalodik. Akkor is ha sokan meg mindig kezzel kapalnak a fel hektaros vetemenyesben.
A Siemens is felho alapu iranyba kezdett fejleszteni TIA-S7 vonalrol, pedig ok elegge ragaszkodnak, illetve ragaszkodtak a hagyomanyos rendszerekhez. De ha valami elavult elobb-utobb be kell latni.
2024. jan. 6. 13:53
17/25 Szirty válasza:
"De ha valami elavult elobb-utobb be kell latni."
A hatékonyság a lényeg, nem az hogy valami elavult, divatos vagy felhő alapú.
2024. jan. 6. 13:56
18/25 anonim válasza:
A probléma az, hogy ezek a PLC-k még csak nem is olcsók, szal a hatékonyság se igazán van ott.
2024. jan. 6. 14:04
19/25 Szirty válasza:
Akkor vezéreljünk gyártósort arduinóval és rittyentsünk rá C-ben egy faxa programot! :)
2024. jan. 6. 14:10
20/25 anonim válasza:
#17 Ertsd jol. Nem is hatekony. Foleg azokra a feladatokra ahol szamit a feldolgozas sebessege.
Nem arduinora hanem pc-re kell irni, visual studioban oop nyelven a programot. De majd rajossz, en is nehezen lattam be.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!