Ha merlegkepes konyvelo vagy akkor sajat vallalkozast kellene inditanod es ugyfeleket szerezni. Kint nem tudnal konyvelni mert mas az adozas.
Anyagilag lehet hogy megeri, a korulmenyektol fugg az egesz de nekem 6 ev utan mar unalmas hogy nem az anyanyelvemen szolalok meg. Egy rakas dologbol kimaradtam mert nem voltam otthon. Mikor hazalatogatok akkor egy csomo ismeretlen dologgal szembesulok.
Nekem anyagilag megeri kint lennem mert jobban keresek, tudtam venni hazat, autot, van egy kis sporolt penzem. Viszont kint nincsenek baratok, nehez uj baratokat szerezni kulfoldon, nincsenek itt kint rokonaim, mindenki idegen.
Kerdezo, ha merlegkepes konyvelo vagy, akkor nyilvan van valami erzeked a konyveleshez. Ha eldontotted, hogy melyik orszagba mennel (olyant valassz, aminek beszeled a nyelvet), meg Magyarorszagon maradva, a magyar allasod mellett, keress ra az adott orszag konyveloi tanfolyamaira. Egy kezdo tanfolyamot altalaban 6-8 het alatt el tudsz vegezni, online (sajnos altalaban fizetos, de hidd el, megeri). A quickbook, vagy hasonlo konyveloi programokat neked - a Mo-n szerzett gyakorlatoddal - nem lesz nehez megtanulni, par egyeb alapveto dolgok szinten nem lesznek neked idegenek. Amikor vizsgaztal, akkor elkezdheted bongeszni az allashirdeteseket, mint konyvelo. Amelyikre felvesznek, fogadd el, menj oda, dolgozz naluk. Nyilvan "kezdo"-kent nem fogod a top fizetest kapni (de meg mindig tobb, mintha mosogatnal), de azt a munkahelyet hasznald ugrodeszkanak, es egy ev alatt online, szerzed meg a magasabb szintu bizonyitvanyodat. Utana akar ceget is valthatsz, es a magasabb szintu bizonyitvanyert tobbet fizetnek.
Kezdo konyvelokent legkevesebb 2,5-3ezer EUR a fizetesed, es attol fuggoen, hogy szamvitelt is csinalsz-e vagy csak siman konyvelsz, lehet kapni akar 20 EUR/ora. Onallo vallakozast is indithatsz (par ev mulva).
Ha nemet nyelvu orszagot valasztasz, akkor javasolom, hogy keruld el a volt NDK teruletet, mert sokkal rosszabbak a feltetelek, mint mondjuk az osztrakoknal vagy a volt NSZK teruleten. Igen, meg most is, 30 ev utan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!