Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kezdjem el az autóépíté...

Hogyan kezdjem el az autóépítés "szakmát"?

Figyelt kérdés

Sziasztok, jelenleg autószerelőnek tanulok viszont engem nem köt le a sima szervizelés, hanem inkább érdekelne a tuning része akár verseny szinten. Félreértés ne essek, tisztában vagyok vele, hogy nem egyről a kettőre megy ez, és hosszú és rögös út vár még rám.Sajnos köreimben senki senki nem un. autób€zi mint én,úgy hogy mindenféle ilyen kérdésben magamra maradtam.

Első sorban érdekelne,hogy tényleg csak ismeretség által lehet ilyet űzni/belekezdeni?

Mi az a tudás ami már megfelel ahhoz, hogy tényleg elkezdhessem magamtól vagy, hogy bele kóstolhassak?

Vagy hogyan működik ez az egész? :/

Előre köszönöm a hozzáértő és építőjellegű hozzászólásokat.

2023. dec. 27. 21:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A #6-os és #10 válaszát összekombinálva válaszolnék én is. Jelenleg is RMS Geri előadását nézem amiben hallható volt, hogy ö sem mérnök hanem egy kétkezű szerelő. Szóval nem hiszem, hogy szükség lenne egyetemre, hogy valamit véghez vihessen az ember. Ha valaki nekiáll megtanulhatja akár saját "kárán".

A külföldre kimenetel meg igen tudom nem azt jelenti, hogy egyből minden meglesz, de jelenleg itthon is azt csinálom, hogy saját magamnak veszem a szerszámokat, közben kisebb műhelyt építek.

Tisztában vagyok vele, hogy borzasztóan fontos a típus ismeret, ezért van, hogy sok műhely "leragad" egy-egy márkánál vagy akár típusnál.

A tanulás része, meg hát... lelkes vagyok rengeteg anyagot olvasok, és nézek meg szóval úgymond az a legkevesebb. De tényleg köszönöm az értelmes hozzászólásokat!!

2023. dec. 28. 17:17
 12/16 anonim ***** válasza:

Az egyetem majd ahhoz kell, hogy az autó dokumentációját is elkeszithesd.

Különben sosem kap majd rendszamot, vagy nem lehet versenyre homologizalni.

És nem mellesleg tanulsz is sok hasznosat.

2023. dec. 28. 18:07
 13/16 anonim ***** válasza:
#12 Ahhoz hogy egy ujraepitett motort o egy szemelyben dokumentalhasson, minden kell csak nem gepeszmernoki diploma. Nem mondtal hulyeseget, csak az ok-okozat ami mogotte van, az nem pontos.
2023. dec. 29. 10:17
 14/16 anonim ***** válasza:
#11: Az édes kevés, hogy te netezel a témában. Az a alap. (BL győztes fociedző sem leszel, ha Bodnár Gyuri, meg Sebők Vili elemzéseit hallgatod). Ennél sokkal mélyebb tudást kell felszedni. Azétr kell valamiféle képzés, leginkább egyetemi, ahogy többen is javasoljuk, na megy egyszerűen oda kell állni és csinálni. Nem tudod megkerülni azt sem, hogy felszedd a valós, gyakorlati tudást az elmélet mellé valaki hozzáértő mellett. Olyan dolgot akarsz csinálni, ami adott terület átlag szintje felett van sokkal több tekintetben is. Ez nem megy komoly energiabefektetés nélkül
2023. dec. 30. 12:08
 15/16 A kérdező kommentje:
#14: Jelenleg gyakorlat mellett, ennyit engedhetek meg magamnak, hogy leülök és amennyit tudok tanulok, ha olyan dolog van amit itthoni a napi használós kocsin megtudok nézni, hogy hogyan működik akkor kiszedem és megnézem.(Vagy ami közel áll a valósághoz megnézem videón.) Szóval szó sincs arról, hogy fotelben ülve akarom megtanulni a szakmát, mert tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy elméleti tantárgy. Ahogy a leírásba is leírtam, tudom, hogy hosszú út vár rám, azt nem úgy értettem, hogy csak hosszan ülök a tankönyvek felett. :) De azért köszönöm.
2023. dec. 30. 15:20
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem add fel.... Mérnöki diplomával az mhv tomiék is belebuktak kishíján.... Ha nem akarsz pert a nyakába akkor inkább valami büfészak ----> aztán irány a meki
2023. dec. 30. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!