Érdemes a jobb fizetésért váltani?
Vendéglátásban dolgozom. Lenne egy hely ahova tudnék járni dolgozni, viszont a mostani helyemhez képest sokkal nagyobb forgalom, viszont jobb a fizetés is. A jelenlegi helyemen a főnök nagyon rossz, cserébe nem szakadok bele a munkába.
A másik helyen van előrelépési lehetőségem a közeljövőben, de az tényleg sokkal streszesebb munka környezet.
Megéri a több pénzért napi szinten idegeskedni, vagy jobb egy átlag fizuért inkább csak ritkán idegeskedni? Vagy lelehet ezt győzni, hogy ne vegyem annyira komolyan a munkahelyi problémákat?
"Megéri a több pénzért napi szinten idegeskedni, vagy jobb egy átlag fizuért inkább csak ritkán idegeskedni?"
Ezt miért én döntsem el helyetted, hogy neked mi éri meg jobban?
Magyar átlagfizu 300k?
Például én nekem nem érné meg 400at keresni, úgy hogy tönkremenjen az egészségem meg idegbeteg legyek, de akinek ez a +100k egy lakástörlesztőt fedezne, annak már megéri. Vagy családja van stb. Minden nézőpont kérdése ugyebár.
Teljesen relatív.
Nekem meg van mindenem amire szükségem van az életben (2 nagyobb dolgot említve: saját hitel és tehermentes ingatlan, saját hitel és tehermentes autó), valamint nincsenek igényeim sem luxuscikkek sem luxusnyaralások iránt és számomra fontosabb hogy a minden napjaimban boldog legyek, mint hogy nyugdíjas koromra százmilliók legyenek a számlámon. Mivel a jelenlegi munkám megteremti számomra a nyugalmat, boldogságot és kényelmet (teljes home office, rugalmas munkaidő) én tripla ekkora bérért sem váltanék, mert egyszerűen nem lennék boldogabb tőle, nincsenek vágyálmaim, a jelenlegi béremből (nettó 530) bőven meg tudok venni magamnak mindent amire szükségem van és félre is tudok tenni.
Viszont ha szűkösen élnék vagy gyűjtenem kellene valamire (pl: saját lakás) akkor elgondolkoznék a váltáson magasabb bérért, még akkor is ha többet kell dolgoznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!