Kereshet e egy 14 diák pénzt valamilyen módon?
Az öcsém aki még csak 14 éves szeretne már pénzt keresni, cserediákn szeretne lenni viszont a kölcségek magasak, emiatt meg kell találnia a módját hogy pénzt tudjon keresni- még hogyha nevetségesen keveset is.
A kérdésem az lenne, hogy van e bármiféle módja egy 14 évesnek pénzt keresni, természetesen az ilyen húsvéti locsolópénzeket meg az ehhez hasonlókat leszámítva?
Bármilyen mód jól jön.
Köszönöm a válaszokat :)
Max a szomszédoknál kutyát sétáltatni.
Igazi diákmunkája 15 éves korától lehet iskolai szünetben, 16-tól pedig iskola alatt is.
Szerintem szülői beleegyezéssel (rásosan / szemlyesen) enni foga meló 14 évesen is!
Mondjuk én évvesztes vagyok, de emlékszem, hogy már nyolcadik után melóztam annó nyáron a mekiben a rébusz iskolaszövetklezeten keresztül (1999), viszont úgy sírtam be magam szó szerint anyámmal a gyáli úton, meg a kiszemelt étteremben is (oktogon).
Életem legjobb nyara volt egyébként így a tini kort vissza nézve!
"Szerintem szülői beleegyezéssel (rásosan / szemlyesen) enni foga meló 14 évesen is!"
2012. évi a most hatályos munka törvénykönyve. Azóta nem lehet 14 évesen munkát vállalni, kizárólag gyerekszínészeknek, de azt külön szabályozzák.
A mostani hatályos törvény előtt 14 éves kortól lehetett munkát vállalni. Én még az a korosztály vagyok, aki 14 évesen kezdett el dolgozni.
Ma már 16 éves korig tankötelezett vagy, viszont a törvény szerint 15. életéved betöltésétől a tanszünetben vállalhatsz munkát szülői hozzájárulással. De kizárólag a tanszünetekben.
Ez a hivatalos verzió. Senki nem fog hivatalosan foglalkoztatni egy 14 éves gyereket úgy, hogy a törvény egyébként tiltja! Gondolom, ez logikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!