Mit lehet mondani arra a kifogásra hogy ne azzal foglalkozzak hogy a másik mennyit keres?
Nemrég volt egy olyan kérdés, hogy miért nem tudhatják a kollégák, hogy mennyit keres a másik. Hát ezért.
Egyébként igazad van. De ez általában így szokott kinézni: amikor felveszik a dolgozót, akkor van alkupozícióban. Ha valaki jókor érkezik, nincs más jelölt, vagy kiemelkedő az önéletrajza, akkor jobb fizut kap, mint a csapat többi tagja. Aztán amikor kiderül, hogy nem teljesít úgy ahogy elvárták tőle, akkor már a fizetést visszavenni nem lehet, hiszen ez van a munkaszerződésben.
Ha van emelés, akkor persze a rosszul teljesítőknek nem kéne, hogy legyen emelés, viszont ha nincs emelés, akkor kijönnek az ilyen különbségek.
Nálunk nemzetközi a csapat, mindenféle nyelvet beszélő ember van itt. Ki kapott a legtöbbet? A svédül beszélő ember. A németül beszélő ember meg örült, hogy felvették, hiszen belőlük van bőven. Aztán kiderült, hogy a svédes csávó sötét, mint az éjszaka, és dolgozni sem nagyon akar. Persze, hogy mindenkit idegesített, amikor záráskor nekünk kellett az ő munkáját befejezni, mert ő képtelen volt rá, mindezt úgy, hogy tudtam, hogy kétszer annyi a fizetése, mint nekem.
Egyébként meg tényleg a saját lelki békéd érdekében inkább ne kérdezgesd, hogy ki mennyit keres.
Segíteni nem tudsz rajta, viszont felbosszant.
Egy cégnél két ember van megelégedve a fizetéssel. A főnököd a tieddel te pedig a főnököd fizetésével.
Egyébként pedig azért nem keresel többet mert a főnököd úgy ítéli meg hogy ennyit ér a munkád. Ráadásul te ennyiért is hajlandó vagy dolgozni.
Te ennyi pénzért adod el a munkaerődet. Ha itt nem fizetnek érte többet akkor próbáld meg máshol eladni. Ha máshol sem sikerül akkor tudomásul kell venned hogy ma ennyi a munkaerőd piaci értéke.
Fontos tudnod, hogy azonos munkakörben mások mennyit keresnek, különben nem tudod belőni a piaci értékedet.
Szerintem erre nyugodtan lehet azt mondani, hogy "Oké, nem foglalkozom mások mennyit keresnek, de akkor kinézek a munkapiacra és megtudod mennyi a jelenlegi értékem."
Nekem teljesen alap, hogy régi szaktársakkal és ismerősökkel a bérünket kibeszéljük és ez is része annak, hogy megtudjuk, hogy mi a reális bér a munkánként az adott piacon. Persze nem ez az egyetlen indikátor, de egy fontos része.
"Azért, mert a te béredet nem másokhoz, hanem a teljesítményedhez kell mérni"
Így se jön ki a matek.
Egyébként pozitív értékelést kapok a munkámra, csak hát smucig cég, így nehezen rak át magasabb bérbe. Mellesleg ha nem mások teljesítménye, akkor mi a franc a nívó hogy hogy kéne dolgozni? Igazából főnyeremény dolgozó vagyok a cégnek azokhoz képest, akik jöttek mentek a cégnél azóta hogy ott vagyok.
"Mit lehet mondani arra a kifogásra hogy ne azzal foglalkozzak hogy a másik mennyit keres?"
"Jogos, elnézést, a saját dolgaimmal fogok foglalkozni ezentúl!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!