Milyen könnyebb munkákat találhatok 19 évesen?
Sziasztok! 19 éves fiú vagyok, idén érettségiztem le.
Sajnos, vagy nem sajnos, de az iskolát otthagytam, (elektronika szak), mert gyűlöltem, semmit nem értettem belőle és tudtam, hogy a technikusi vizsga 100%-osan nem fog sikerülne. (ha mégis, akkor se dolgoznék a szakmában)
Persze a tanulást nem hagyom ott végleg, szeretnék Programozást tanulni majd.
Addig viszont dolgozni szeretnék. 1 hónapot voltam Mekibe, de az a rengeteg ember és a hihetetlen pörgés amit csinálni kell nem nekem való, így felmondtam.
A kérdésem, hogy milyen munkák vannak amik nem annyira megterhelőek és pörgősek?
Pár hónap munkáról lenne szó, semmiképp sem évekről.
Türelmesnek és nyugodtnak gondolom magam a legtöbb esetben.
Viszont az elvárásom, a mekinek a teljes ellentéte, ne legyen ennyire pörgős.
A mekis fizuhoz viszonyítva megelégednék 200ezer körülivel, nem tudom mennyire nehéz ilyen fizetéssel hasonló munkákat találni.
Gondolkodtam kisebb gyrosozó, hamburgerezőkben, ahol jóval kevesebb emberrel találkozok.
Esetleg takarítói munka vélemények? Normálisabb helyeken persze.
Cinema city | Apollo mozi vélemény? (debrecen)
Boltokban árufeltöltő, raktáros stb?
Bármilyen könnyű fizikai munkát, vagy besegítőt meghallgatok, amikkel van tapasztalatotok, és el lehet tölteni azt a napi 8 órát.
Köszönöm, ha segítesz. :)
19 évesen egy érettségivel ne legyenek túl nagy elvárásaid, elmehetsz egy gyárba dolgozni 3 műszakba. Amiket felsoroltál munkákat, azok mind kivétel nélkül elég rossz fizetést fognak adni, és bejelentéssel is problémáid lesznek.
Menjél vissza tanulni, valamilyen szakmát ami érdekel, és a későbbiekben eltudsz benne helyezkedni. Mellette keressél valamilyen alkalmi munkát.
Mindenképp fogok tanulni, amit le is írtam Programozás érdekelne.
Addig viszont valamit keresni, ami nem megerőltető, itt a fizu most ha furcsa, ha nem annyira nem számít. Nyilván 100 ezerért nem megyek inkább sehova, de a lényeg h legyen egy kis költő/megtakarított pénzem, és ne üljek itthon semmittevéssel.
#4 Ne haragudj, de az iskolában, ahol nem 3-4 féle szakmát tanítanak, mindközül a legnehezebb az elektro. Más iskolákban is az egyik legösszetettebb, és legnehezebbek közé sorolható. :)
Másrészt, 4 év alatt 1 normális tanár se volt aki tanítaná, mert nem éri meg nekik tanárként, így szinte 0 tudással mentünk végig érettségiig, 100 ból 80 lyukas óra.
Harmadrészt, szerintem ami érdekel azt meg tudom tanulni, de azért köszi :)
"Harmadrészt, szerintem ami érdekel azt meg tudom tanulni, de azért köszi"
Biztosan nagyon érdekes lesz számodra a fizika, villamosságtan, digitális jelek, elektronika, számítógépes architektúrák, analízis 1-2, valszám, statisztika és egyéb nyalánkságok egy IT szakon az egyetemen. Sok sikert hozzá! :)
Eladó
( én dolgoztam eladóként egy német multinál,majd utána ugyanott osztályvezetőként is)
Konkrétan az aruházvezető vett fel hozzánk,olyan kollégát akinek nem volt meg a 8 általanosa se.
Biciklifutár (Wolt,foodora )
Vagy ,ha van B kategoriás jogsid, elmehetsz GLS vagy bármilyen csomagkihordónak
De a helyedben letenném targoncára a jogsit,targoncást rengeteg helyen keresnek
#4 Értem mire akar kilyukadni a kolléga, és abban valóban igaza van, hogy a mai piaci helyzetben tényleg gyorsan kirostálódnak a nem ide valók, ugyanakkor ez a levált bárkit is az AI nettó hülyeség. Aki dolgozott már bármilyen AI assistant-al az tudja ezek mennyire hasznavehetetlenek még. Ezek maximum arra jók, hogy rövid, szájbarágós inputok alapján adjanak eligazítást adott dolgokkal kapcsolatban. De bugmentesen kódolni, rendszert tervezni továbbra sem tudnak, oda továbbra is kell az emberi tényező.
"a magasabb szintek pedig jóval komplexebb tudást igényelnek egy elektronikai technikus szinttől."
Valid, de azt te is tudod, hogy ezek a "magasabb szintek" a szakma felső pár százalékát jelentik. A nagy többség nem ilyen projekteken fog úgysem dolgozni programozóként.
"Biztosan nagyon érdekes lesz számodra a fizika, villamosságtan, digitális jelek, elektronika, számítógépes architektúrák, analízis 1-2, valszám, statisztika és egyéb nyalánkságok egy IT szakon az egyetemen. Sok sikert hozzá! :)"
Ezekből kb csak az utolsó 3-4 amivel találkozhat, vagy találkozni fog élesben. (Feltéve, hogy nem a felső pár százalék munkáját fogja végezni).
De egy átlag programozónak bőven elég csak tisztában lenni a számítógépes és egyéb, tervezési architektúrákkal. Azt meg önállóan, interneten fellelhető forrásokból, dokumentációkból vagy könyvekből megtudja tanulni. Ebben a szakmában a diploma amúgy sem egy elvárt követelmény. Most lehet fanyalogni, egyet nem érteni de aki már egy ideje itt van a piacon az pontosan tisztában van ezzel. A cégeket az érdekli elsősorban, hogy gyakorlatban mit tudsz kihozni egy kapott taskból. Ha rendesen eltudod látni a feladatot senkit sem fog érdekelni, hogy milyen papírod van. Nem egy önképzett vagy egyéb képzésen végzett, de alapvetően érdeklődő és szorgalmas, tanulékony ember verte kenterbe az XY egyetemen átbugdácsolt/egyetemet túlélt - de amúgy diplomás - embert állásinterjún.
Teljesen valid az a felvetés, hogy az ember csak azt fogja könnyen megtanulni, ami érdekli is. Szerintem itt semmi joga sincs senkinek ahhoz, hogy már így látatlanba is lehurrogja szegény gyereket és eltántorítsa attól, hogy kipróbálja magát a szakmában. Lehet nem ide való, de az is lehet, hogy egy kiváló programozó lesz a srácból mert rájön ez a dolog érdekli és szeretni fogja csinálni. Tapasztalja ki saját maga ezt.
Kérdező, ha érdekel a dolog vágj bele, neten csomó ingyenes anyagot találsz amin keresztül el tudsz indulni. Egyetemet csak akkor végezz, ha van rá tőkéd és háttered, mert az pár év kisebb-nagyobb lemondásokkal jár és nem feltétlen éri meg ha ezzel szemben ugyanúgy magadtól beletolsz ennyi időt specifikusan a piacon elvárt elméleti és gyakorlati dolgokba. Ugyanis egyetemen nagyon sok elméleti és általános dolgot tanítanak meg, de azt pont nem amiért a piacon egy cég alkalmazni fog (az esetek többségében).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!