Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan lehet ennyire rossz a...

Hogyan lehet ennyire rossz a helyzet Magyarországon?

Figyelt kérdés

8 évvel ezelőtt költöztem Angliába, így teljesen más utat vett az életem mint annak aki otthon maradt. Egy kisebb faluból költöztem el, ahol a családom és a barátaim is élnek jelenleg. Én úgy látom számomra "kinyílt" a világ, és sokkal zökkenőmentesen tudok megtenni bármit, mint aki otthon maradt. Beszélhetünk utazásról, vásárlós, döntésekről vagy bármi másról.

Azok a barátaim akik otthon élnek, próbáltam elhívni őket olyan eseményekre, amit előtte ők vetettek fel, hogy milyen jó lenne. A válasz az volt, hogy nincs most pénzem. Rendben ezt megértem. De ez hogy nincs pénzük már több éve tart. Valakinek a fizetése elmegy az első héten, és abból él amit a szülei adnak neki. Azt hittem ez egyedülálló probléma, de ahogy barátaimról egyre többet beszélek a pénzügyekről mindenki kivétel nélkül azt mondja, hogy nem tud egyszerűen kijönni a fizetéséből.

Hiteleket halmoznak, minuszban van a számlájuk, dolgokat adnak el. Amikor megláttam, hogy ez a probléma minden embert súlyt kivétel nélkül a baráti társaságomból, akkor vált világossá, hogy itt valami nincs rendben.

Én simán, mindenféle gond nélkül kitudok adni havonta 300-400ezer ft-ot olyan dolgokra amik nem voltak bele kalkulálva a havi kiadásba. Pl mosógép elromlik, a tv megadja magát, kocsi kell szervizbe vinni, vagy akár csak meglátunk barátnőmmel egy videót egy szép országról és már foglaljuk is le a szállás a repülőjeggyel.

Próbálok a barátaimon segíteni, pénzügyileg amennyit lehet, de 10 ember havi kiadását már én sem tudnám fedezni. Ha arról van szó, hogy jönnének látogatóba, a jegyet megveszem nekik, fizetem a teljes kinntlétet, nekik csak az idejüket kell erre áldozni, az összes többi anyagi dolgot magamra szoktam vállalni. Vagy ha én megyek haza látogatóba, akkor az egész estét én állom mindenkinek. Próbálják bele adni azt a párszáz ft-ot közösen, de mindig mondom hogy hagyják. Ha nagyon ritkán 2-3 évente talán 1szer van egy kicsit több pénzük, akkor ők viszonozzák azt amit én fizettem nekik előtte.

Hogyan lehet ennyire kevés a fizetés otthon? És évről évre azt látom, hogy csak rosszabb és rosszabb. Már pár ezer ft kifizetése is nehéz nekik.

Ti hogy oldanátok/oldottátok meg ezt? Van ebből bármiféle kiút?

2023. nov. 18. 12:16
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
56%

Én nem tudok kit akar etetni?

1600 font kb a bruttó minimálbér Angliában és ő ebből rák el 400 ezret.

Biztos 😁😁😁😁

2023. nov. 18. 21:12
 32/60 A kérdező kommentje:

Egy szóval sem említettem, hogy minimálbéren vagyok, annyit írtam hogy kicsit fölötte keresek. Kis túlórával a nettóm 2389 font, ez az amit már kézhez kapok. Túlóra nélkül kb 2000 font.

Ketten élünk egy házban, a teljes nettó bevéltünk egy jobb hónapban amikor mindketten túlórázunk akkor kb 4500 font.

Az alábbi kötelező havi kiadások vannak:

ház 725font

gáz+villany 250font

víz 50 font

council tax 130 font

2 autónk van, a road tax 30+15 font

biztosítás 30+35 font

benzin 120+120font

telefon 30+20font

amazon prime,netflix,disney plus 40 font

kaja+szórakozás+tisztítószerek 500 font

A teljes havi kiadásunk 2100 font, és ilyenkor nagyon kényelmesen élünk.

Szóval egy jobb hónapban marad 2400 fontunk ami kb 1 millió ft. Ezt kilehet hozni jobban is, ha van családtagod aki szintén veled él.

2023. nov. 18. 21:47
 33/60 anonim ***** válasza:
93%

Az a gáz magyarországon kérdező, hogy kb az összes eu-s szomszédunkban többszörös az alapfizetés mint magyarországon, és emiatt is meg mert az idejövő külföldieknek van pénze a kereskedők zöme élhetetlen kapzsi hiéna, amire még nagy lapáttal rátesz az állami adórendszer és az ellenőrzési rendszer kapzsisága!

igy van az például, hogy egy sima vásáros piacon is fizetés vagy nyugdijosztás időszakában akár 35%-ot emelnek az árakon egyik napról a másikra...

A magyarok bére eltürpül az eurós fizetések mellett és így a kereskedők/termelők csak a "maradékot" adják el forintért, aztán ha jut jut a magyarnak ha nem nem...

Ha valamiből épp kevés van egekbe verik az árat, ha épp van egy kis többlet leakciózzák, és agyontapossák egymást érte az emberek..

2023. nov. 18. 23:12
 34/60 anonim ***** válasza:
40%
Szóval itt viharosan hullámzik az árugazdaság, a törpe piac, mega gyenge forintos (filléres) fizetések miatt, az angoloknál meg sokkal stabilabb meg nagyobb is az egész piac.
2023. nov. 18. 23:15
 35/60 anonim ***** válasza:
60%

Ember.

Azt se tudod mi a különbség a bruttó meg a nettó között.

Innen látszik, hogy full kamu az egész.

2023. nov. 18. 23:17
 36/60 A kérdező kommentje:
A netto az amit a szamladra utalnak levonasok utan, a brutto a levonas elotti osszeg. Ugy latom neked kellene utana olvasnod hogy mi az a netto es mi az a brutto
2023. nov. 19. 00:22
 37/60 anonim ***** válasza:
11%
TE túlórával Angliában kevesebbet viszel haza mint én itthon, és osztod az észt hogy milyen szar Magyarországon lmao XD
2023. nov. 19. 01:05
 38/60 A kérdező kommentje:
Kivanom mindenkinek otthon, hogy tobbet tudjanak haza vinni mint en itt Angliaban. Akkor remelhetoleg a barataimnak is lesz penze es koncentralni tudnak arra hogy elerjek a celjaikat.
2023. nov. 19. 01:54
 39/60 anonim ***** válasza:
29%
Azt is tedd hozzá hogy nem egyedül élsz. Ha van párod, mindketten dolgoztok és elosztjátok a kiadásokat, akkor Magyarországon is kényelmesen meg lehet élni jó színvonalon. Élnek kinn rokonaim, ők mondták hogy egy fizetésből (átlag munkából) nehéz megélni. Sajnos Magyarországon sok nő elvárja hogy a férfi tartsa el, főleg ha már gyerek is van, esetleg csak valami alibi munkát hajlandó vállalni.
2023. nov. 19. 07:01
 40/60 anonim ***** válasza:
3%
Tehát számold ki mire lenne elég az angliai fizetésed ha az asszonyod nem dolgozna, plusz lenne 2 gyereketek is. Magyarországon ez az alap felállás, nem az hogy egy gyermektelen pár 2 fizetésből dőzsöl.
2023. nov. 19. 07:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!