Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a legjobb diákmunka budapes...

Mi a legjobb diákmunka budapesten egyetemi hallgatóként?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Idén kezdtem az egyetemet budapestre felköltözve, és eljutottam arra a pontra hogy el szerenék kezdeni dolgozni, diákmunka keretei között. Szerintetek hol lenne a legjobb kezdeni, van esetleg személyes tapasztalatotok valahol vagy valakitől?

Jobb lenne belekezdeni egy nagyobb cégnél egy kezdő pozícióval és belekezdeni egy hosszabb idejű, pár éves "karrierbe" náluk vagy jobb lenne egy egyszerűbb munkát (pénztáros, árúfeltöltő, stb) vállalni?

Tudom hogy ez személyes preferencia kérdése csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.

Ti mit csináltatok vagy nem csináltatok amit megbántatok diákmunkával kapcsolatba?

Nem nagyon zavar ha fizikai munka nagyon, szívesen hallanék példákat bármilyen típus-ra.

20F Bge-pszk.

Köszönöm szépen a válaszokat előre is!

2023. nov. 11. 20:42
 1/7 IgaziÚriember ***** válasza:
100%

"Szerintetek hol lenne a legjobb kezdeni, van esetleg személyes tapasztalatotok valahol vagy valakitől?"

Erre a kérdésre a válasz egyénenként eltérő és elsősorban attól függ, hogy egyrészt milyen az anyagi helyzeted és milyen tanulmányokat folytatsz.

-Én azt javaslom, ha nincsenek anyagi problémáid és a versenyszférában képzeled el a jövődet, hogy olyan munkát keress ami releváns tapasztalatot ad azon a területen, ahová a diplomázást követően szeretnél orientálódni / elhelyezkedni. Ne a fizetés legyen az elsődleges szempont, hanem az hogy olyan helyre kerülj, ahol szakmailag tudsz fejlődni és értékes tapasztalatot ad.

-Ha viszont rossz anyagi helyzetben vagy, a diplomád sem lesz valami piacképes / bértáblás a szektor ahová készülsz és kvázi muszáj vagy munkát vállalni akkor szóba jöhet bármi: árufeltöltéstől kezdve meki, futárkodás stb...

-Olyan eset is előfordulhat, hogy teljesen felesleges diákként munkát vállalni, például ha jó anyagi háttérrel rendelkező családból származol és olyan területen tanulsz ahol érdemesebb nagyobb hangsúlyt fektetni a tanulmányokba (pl: orvosi / kutatói pálya) akkor munka helyett érdemes egyetemistaként inkább a tananyag minél magasabb szintű elsajátítására koncentrálni vagy egyetemi szakmai tevékenységet csinálni pl: konferencia részvétel, előadás, publikáció stb...

2023. nov. 11. 22:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Leginkább ami minél közelebb áll ahhoz amit tanulsz.

Úgy tudsz tapasztalatot szerezni és ha jól megy végzés után átvesznek főállásba, megvan az első teljes értékű munkahelyed és nem kell a pályakezdőként álláskereséssel bajlódnod.

Legnehezebb a legelső munkahelyet megtalálni.

2023. nov. 12. 00:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Tanulmányaidnak megfelelő gyakornoki pozíciót keresnék, aminek köszönhetően ha végzel, könnyebben találsz munkahelyet.
2023. nov. 12. 06:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A szakirányodban próbálj meg valahogy elhelyezkedni vagy egy olyna pozícióban, ami azt támogatja.

A munkaerőpiacon rettenetesen sokat számít, ha már tapasztalattal jelensz meg. BME VIK Mérnökinfóra jártam és szerintem magabiztosan kijelenthetem, hogy ezzel a diplomával a legkönnyebb elhelyezkedni.

Mégis sok szaktársam hónapokon át szevedett a munkakereséssel, szimplán mert nem volt munkatapasztalatuk, de ami még rosszabb, nem volt egy adott dolog, amire specializálódtak volna.

Például én már egyetem elejétől kezdve tudatosan készültem egy adott munkakörre, így az első diákmunkámat rettenetesen egyszerű volt megszereznem. Konkrétan licitáltak rám és ki tudtam alkudni egy akkor "magas" fizetést, majd a főállás is hasonlóan ment. Szimplán, mert abban az egy adott területen feltornásztam a tudásom és jó voltam benne.

Ha ez nem játszik, akkor futárkodás. Megtudod vele keresni a nettó 3k-t, ami nem sok, de a nem ITs diákmunkákkal összevetve, legalább 2x annyi, mint az átlag.

2023. nov. 12. 10:15
 5/7 anonim ***** válasza:
68%
Bocsi itt nettó 3k / órára gondoltam.
2023. nov. 12. 10:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az átfogó válaszokat!
2023. nov. 12. 15:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Azt csak te tudod eldönteni, hogy neked mi a jó, azt hiszem fentebb ehhez elég jó szempontokat írtak.

Csak a saját példám tudom leírni.

Gyógypedagógus vagyok, bértábla szerint kapom a fizetésem, hiányszakma, tudtam előre, hogy könnyen fogok tudni állást találni.

Gondolkoztam rajta, hogy pedagógiai munkakörben helyezkedjek el egyetem alatt, hogy legyen tapasztalatom, könnyebb legyen számomra az elindulás egyetem után. Viszont a könnyebb utat választottam, és nem bántam meg. A szakomhoz egyáltalán nem kapcsolódó diákmunkát kerestem azért, mert ott nem kellett fixen heti X órát/napot elvállani, hanem úgy mentem, ahogy tudtam. A szakmába vágó munkahelyen dolgozó csoporttársaim nehezebb helyzetben voltak, akkor is dolgozniuk kellett, amikor éppen húzósabb időszak volt az egyetemen.

2023. nov. 13. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!