Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kis- vagy nagyfőnöknek szóljak?

Kis- vagy nagyfőnöknek szóljak?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy kevesen vagyunk a munkához, és ha ketten (barátommal) elmegyünk a cégtől, akkor csúnya veszteséget okozhat a dolog. 8 óra helyett már 10et dolgozunk 2 hete, és 2 hónapja nem mentem el időben. A közvetlen főnökök szemébe vágjam, hogy nálunk van az adu ász, vagy menjek feljebb? (aki veszi fel az embereket[vett már, de senki sem maradt, max 1-2 napot])
2010. okt. 19. 20:26
 1/3 anonim ***** válasza:

Milyen adu ász van a kezedben?

Szerintem csak annyi, hogy elsírhatod a munkaügyi bíróságon, hogy úgy dolgoztattak, hogy se ki nem fizették a túlórát, se le nem csúsztathattátok szabadnapban.

De ha idáig jut a helyzet, akkor ők is találhatnak ellened bármit. (Akár egy valamikori 5-10 perces késést is felróhatnak hibaként)

Azt azért lehetne mondani, hogy vegyenek fel embert, mert nem bírjátok a munkát, kevesen vagytok, ez így nem fair. De fenyegetőzni szerintem fölösleges.

Ha van már másik munkahely, ahol dolgozhatnátok, akkor pedig váltsatok (ha ez nem felel meg, vagy nem szeretitek ezt a munkát)

De ha megfizetik, (a túlórát is), szeretitek csinálni, akkor csak jelezzétek, hogy ezt így hosszú távon nem lehet, nem szabad és nem is érdemes csinálni, mert kikészültök.

2010. okt. 19. 20:50
 2/3 A kérdező kommentje:

3 Hónapja egyfolytában mondjuk, és így is csak egy emberrel próbálkoztak, aki 1 napig bírta.

Az adu ász az az hogyha ketten elmegyünk akkor csak úgy tudnak embereket átcsoportosítani, hogy veszélybe kerül az üzlet.

2010. okt. 20. 05:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kell a szemébe vágni semmit. Egyszerűen mondjátok meg nekik, hogy kevesen vagytok a munkára, hónapok óta sokkal többet dolgoztok, mint a tényleges munkaidő lenne, és ezt nem bírjátok már sokáig. Vegyenek fel embert, mert ilyen feltételek mellett nem szívesen dolgoztok a cégnél.

Én úgy mondanám, hogy mindkettőnek egyszerre.

2010. okt. 20. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!