Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 10 hónapos tapasztalattal...

10 hónapos tapasztalattal rendelkező junior C# fejlesztőként kilátások?

Figyelt kérdés

Idén végeztem az egyetemen mérnökinformatikus BSc szakon januárban és helyezkedtem el egy multinacionális vállalatban C# / .NET fejlesztőként. Teljesen átlagos fizetésért, bruttó 780 000 kezdőbér + cafeteria és egyéb juttatások, majd fél év múlva volt bértárgyalásom ahol a teljesítményem alapján kaptam bérkompenzációt, így bruttó 865 000-re emelkedett az alapbérem, ami nettóra átszámítva 650 000 egy hónapban, mert 21 éves vagyok és jogosult SZJA kedvezményre.

Kérdésem az, hogy ha tehetséges az ember akkor mennyire lehet érvényesülni a piacon akár kevesebb tapasztalattal? Váltáson gondolkozom, ugyanis felfedeztem magamban, hogy a tehetségem bőven meghaladja a junior szintet, sőt a mediort is túlszárnyalja. Már a gimnáziumban kimagasló tehetség voltam matekból és informatikából és az egyetemen is remekeltem, ez a lendületes tempó pedig megmaradt a munka világában is olyannyira, hogy egyértelműen jobb fejlesztő vagyok mint a tapasztaltabb, idősebb kollégáim.

Ennek megfelelően azonban alulfizetettnek érzem magamat, mert jóval nagyobb értéket teremtek mint amennyire ez kompenzálva van. Mennyire szokás viszonylag kevés tapasztalattal (10 hónap) de annál nagyobb tudással rendelkező embereket alkalmazni senior pozícióban vagy mediorként de a bérsáv teteje körül? Nagyjából 1,4 - 1,6 millió forintos bruttó fizetést tartanék reálisnak a jelenlegi szintemnek.

2023. nov. 6. 21:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%

#10 Mondjuk a bér nem kor függő dolog. Ha valamiért kaphatsz Y bért akkor miért kéne megelégedni X bérrel? Persze 800 ezer jó pénz de azért ha Budapesten szeretnél új lakást venni és meglátod az árát (65 milla 1.5 szobás valamiért) akkor máris nem olyan jó.

De igen kicsit elszállt a kérdező a valóságtól.

2023. nov. 7. 20:54
 12/13 anonim ***** válasza:
0%
De most gondoljatok már bele, 1 év tapasztalata sincs és milliós nettókat akar keresni. Kérni bármennyit kérhetsz, csak ki fognak röhögni az interjún. Lehet milliós nettód, ledolgozod szorgalommal azt a 3-4 évet és simán lesz. De juniornak 10 hónapos tapasztalattal senki se fog milliós nettókat hozzád vágni, maximum valami amcsi cég.
2023. nov. 8. 08:30
 13/13 anonim ***** válasza:
0%

"Mennyire szokás viszonylag kevés tapasztalattal (10 hónap) de annál nagyobb tudással rendelkező embereket alkalmazni senior pozícióban vagy mediorként de a bérsáv teteje körül? Nagyjából 1,4 - 1,6 millió forintos bruttó fizetést tartanék reálisnak a jelenlegi szintemnek."

Bátraké a cseresznye, de akkor ne itthon, hanem külföldön próbálkozz, Meta, Nasa, Google, Tesla.

Vagy indíts egy startupot, vagy szállj be fejlesztőként egy olyan vállalkozásba, ahol pénzben mérik a terméked (munkád) sikerét, fejlessz egy vagy több alkalmazást, amivel megkeresed egy év alatt azt a 10 vagy annál is több milliót, amire vágysz!

2023. nov. 8. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!