Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Bruttó 400 000 Forint mennyi...

Bruttó 400 000 Forint mennyi számít jónak jelenleg? Irodai munkáról lenne szó.

Figyelt kérdés

2023. nov. 2. 20:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
20%
Állandó délelőttös 8 órára, fizetett szabadsággal a pótnapokat is figyelembe véve, túlóra mentesen, munkaszerződés szerinti bruttóval bejelentve, állandó szabad hétvégékkel, kultúrált nemdohányzó tiszta irodában szerintem ez egy korrekt bér, főleg ha még 25 év alatti is a munkavállaló!
2023. nov. 3. 09:30
 12/15 anonim ***** válasza:
2/ Pesten talán. Vidéken a minimálbér.
2023. nov. 3. 12:24
 13/15 anonim ***** válasza:
62%

Vidéken sokan örülnének ennek, sajnos én sem sokkal többet keresek és nem betanított irodai munkám van, hanem szakmai tudást igényel.

Az elmúlt 2 évben megjártam sok interjúr, kaptam ajánlatokat a környéken, 8+ év szakmai tapasztalattal és a munkámhoz tartozó különböző szoftverek és jogszabályok ismeretével bruttó 380 és 450 ezer közötti ajánlatokat kaptam. De a jelenlegi helyemen van legalább café és munkábajárás támogatás. Van ahol az sem volt. Emlékszem az egyik ajánlatra, ahol a HR-es hölgy úgy próbált a pozira rábeszélni, hogy de milyen jó mert mennyi boltban vannak kuponjaik...

2023. nov. 3. 18:44
 14/15 anonim ***** válasza:
11%
Bruttó 600 az átlag. Tehát nagyon gyenge.
2023. nov. 3. 18:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Bruttó 400 ezer (kedvezmények nélkül nettó 266 ezer) hát ilyen árak mellett valóban nem sok. Messze az átlagbér (bruttó 600) alatti, illetve még a mediánbérnél is jóval kevesebb.

Pesten ennyiből önállóan elég nehéz lehet megélni (szerintem még szobát bérelve lakótársakkal is de önálló albérletet fenntartani kb a lehetetlen kategória ennyiből mivel egy kis garzonlakás 150+rezsitől indul és valamit azért még enni os kell, tisztálkodni, ruházkodni, szórakozásról, utazásról ne is beszéljünk).

Egyébként ez az összeg még mindig jóval több a minimálbérnél (bruttó 266) illetve a bérminimumnál (bruttó 326) is. Tehát elmondható hogy sokan ennyit se keresnek ami szomorú persze attól ez nem lesz jó fizetés (nettóban talán).

Egyébként a közszférában gyakran adnak kb ennyit diplomás állásokra is (gondolom garantált bérminimum plusz kiegészítések pótlékok).

júl. 7. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!