Bruttó 400 000 Forint mennyi számít jónak jelenleg? Irodai munkáról lenne szó.
Vidéken sokan örülnének ennek, sajnos én sem sokkal többet keresek és nem betanított irodai munkám van, hanem szakmai tudást igényel.
Az elmúlt 2 évben megjártam sok interjúr, kaptam ajánlatokat a környéken, 8+ év szakmai tapasztalattal és a munkámhoz tartozó különböző szoftverek és jogszabályok ismeretével bruttó 380 és 450 ezer közötti ajánlatokat kaptam. De a jelenlegi helyemen van legalább café és munkábajárás támogatás. Van ahol az sem volt. Emlékszem az egyik ajánlatra, ahol a HR-es hölgy úgy próbált a pozira rábeszélni, hogy de milyen jó mert mennyi boltban vannak kuponjaik...
Bruttó 400 ezer (kedvezmények nélkül nettó 266 ezer) hát ilyen árak mellett valóban nem sok. Messze az átlagbér (bruttó 600) alatti, illetve még a mediánbérnél is jóval kevesebb.
Pesten ennyiből önállóan elég nehéz lehet megélni (szerintem még szobát bérelve lakótársakkal is de önálló albérletet fenntartani kb a lehetetlen kategória ennyiből mivel egy kis garzonlakás 150+rezsitől indul és valamit azért még enni os kell, tisztálkodni, ruházkodni, szórakozásról, utazásról ne is beszéljünk).
Egyébként ez az összeg még mindig jóval több a minimálbérnél (bruttó 266) illetve a bérminimumnál (bruttó 326) is. Tehát elmondható hogy sokan ennyit se keresnek ami szomorú persze attól ez nem lesz jó fizetés (nettóban talán).
Egyébként a közszférában gyakran adnak kb ennyit diplomás állásokra is (gondolom garantált bérminimum plusz kiegészítések pótlékok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!