Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha nekem nincs munkám az...

Ha nekem nincs munkám az kinek a hibája?

Figyelt kérdés

Az én hibám? Vagy a cég hibája ahová jelentkezek és úgy működik mint a tombola. Kihúzzák a szerencsés sszámot. Ha éppen nem nálam van az a szám nem én nyertem. Hiába adom be a jelentkezéseket. Még én örülök annak hogy legalább visszairnak és azt írják hogy sajnos nem ön nyerte el a pályázatot. Így kérdezem a többséget hogy ki hogyan szerez vagy talált magának munkát? Ismertségem nincs. Ha lenne akkor már munkám is lenne. Tipikus az vagyok aki az "utcáról" akar bekerülni valamelyik céghez. A végzettségem logisztika ügyintéző. De van egészségügyi kártevőirto szakmám is. Amivel csinálnék vállalkozást csak nincs hozzá ugye 5 millió Ft kezdotokem.

30/f

2023. okt. 29. 11:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
27%
Menj be a Munkaügyi Központba, adnak vállalkozáshoz támogatást.
2023. okt. 29. 12:02
 2/13 anonim ***** válasza:
46%
A tied. A cégek működéséhez kb semmit se értesz, bizonyítva, hogy tombolához hasonlítod. Jó is hogy nincs 5 millád, mert pár hónap után csődöt jelenhetnél.
2023. okt. 29. 12:42
 3/13 anonim ***** válasza:
22%
A te hibád
2023. okt. 29. 12:59
 4/13 A kérdező kommentje:
Miért az én hibám? Ezt indokolja meg valaki. Egy cég mi alapján dönt? Ha valakit felvesz.
2023. okt. 29. 15:17
 5/13 anonim ***** válasza:

#4: Bontsuk ketté. Az hogy adott konkrét állásnál miért nem kellesz, azt csak sejteni lehet. Nem voltunk ott az interjún, nem tudjuk mire is pályáztál és milyen volt a többi jelölt, miért ne mtéged választottak.

Úgy általánosan pedig: Az önéletrajzod és az interjún nyújtott teljesítményed alapján vannak nálad jobbak. Nem olyan bonyolult ez, nem a világ, nem a kapcsolatok, nem a csókosok, nem a butácska hr-esek tehetnek róla. Egyszerűen nem vagy elég jó azokra az állásokra amikre pályázol.

De küld át az önéletrajzod (lehetőleg mindegyik nyelven, amin megírtad) és megnézzük mi a gond első körben.

Vagy duzzogj tovább és pontozd le ezt is.

2023. okt. 29. 15:42
 6/13 A kérdező kommentje:

Én senkit nem pontoztam. De pont erről beszélek. A másiknal mindig lesz jobb. Értitek. Ha egy állás megvan hirdetve mondjuk wc pucolo. Jelentkeznek rá 200-an abból kiválasztanak 30-at akit leinterjuztatnak végül felvesznek 1-2 embert.

Én pedig a tömegbe vagyok benne akit nem választottak ki. A fizetésekről inkább ne is beszéljünk.

Ha egy nettó 600-700 ezres fizetésu munka van meghirdetve tonna számra lesz jelentkező.

Ha havi 160-200 ezres fizetésu munka arra még alig.

Tehát ha beérem kevesebb fizuval akkor dolgozhatok. Csak kérdés az hogy hogyan lehet fenntartani egy albit aminek a havi költsége 160 ezer Ft+ kaja+ havi 150 ezer Ft. + Hitel törlesztés havi 130 ezer Ft ezer Ft. Plussz egyéb költségek.

2023. okt. 29. 19:33
 7/13 anonim ***** válasza:

#6: Ezek szerint a 200 pályázó a kevés? El se tudom képzelni szerinted hányan jelentkeznek akkor, amikor sokan...

Egyébként ez továbbra sem változtat azon, hogy egyszerűen nem vag yelég jó azokhoz az állásokhoz, amikre pályázol

2023. okt. 29. 21:10
 8/13 anonim ***** válasza:
A tied.
2023. okt. 29. 23:51
 9/13 anonim ***** válasza:

"Tehát ha beérem kevesebb fizuval akkor dolgozhatok. Csak kérdés az hogy hogyan lehet fenntartani egy albit aminek a havi költsége 160 ezer Ft+ kaja+ havi 150 ezer Ft. + Hitel törlesztés havi 130 ezer Ft ezer Ft. Plussz egyéb költségek."

Én beértem kevesebb fizuval, valószínűleg a jelöltek közül azért engem választottak. Nem bánták meg. Pár év alatt majdnem a duplájára emelték, mert annyira elégedettek voltak velem.

Nyilván nem úgy indultam neki, hogy már adósságom volt. Ilyen dolgokat akkor szoktam bevállalni, ha van már mögöttem elég tartalék és úgy érzem az állásom is hosszú távon biztosított.

2023. okt. 30. 04:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Épìtőiparban dolgozom. Egy jó kömüvesnek, acsnak , viz gaz fűtés szerelőnek simán megadhatnak fel millió Ft körüli összeget is alkalmazottként. Es kB ha váltani akar egy kis túlzással másnap már új helyen kezd. Az a titok nyitja, hogy hiany szakmat kell tanulni vagy keresett egyetemi végzettség kell. Logisztikai ugyintezokent mit szeretnél? Egy csomó egyetemi szak van ahol lehet logisztikaval kapcsolatos ismereteket tanulni. Velük versenyzel a piacon. Persze hogy nincs melód.
2023. okt. 30. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!