Szerintetek váltanom kellene?
Van egy cég, ahol 8 éve dolgozom. A keresetem az évek alatt nettó 950.000Ft-ra emelkedett. A kolléganőm felmondott 2 hónapja, azóta minden amit ő csinált az nekem jutott feladatnak az eddigiekhez pluszban😔
Reggel 6:30-tól dolgozom és mostmár van, hogy este 21:00-kor sem végzek még… Nagyon sok! A főnököm persze nem érti, és segíteni is szeretnék neki nyilván.
Megkérdeztem, hogy ahogy a munka mennyisége kb duplájára nőtt, úgy a fizetésem is nőhetne-e, de a válasz csak annyi volt, hogy jelenleg ezt most nem teheti meg a cég. (Én kezelem a bakszámlát és a számlázási részt is, tehát látom, hogy ez nem teljesen igaz). Viszont így ezt a sok munkát motiváció nélkül nem sokáig bírom már….
Szerintetek megérné váltani? Ennyi év után?
Ebben a gazdasági helyzetben?
Köszönöm, ha végigolvastad és várom a véleményeket!
Ott kéne kezdeni hogy nem kéne átvenned más munkáját, az igazság az hogy ki kell lépni az ajtón abban a pillanatban amint nem lenne kifizetve az adott órád(vagy nem tudod lecsúsztatni azt).
Bemész 8 ra kilépsz 4-5 kor. Ennyi.
Ha meg problémáznak el kell menni és ennyi. Egy munkahely sem éri meg hogy szétcsesszed a mentális egészséged.
3 kényeges kérdésre kell választ találnod:
- Milyen lehetőségeid vannak, ha felmondasz?
- Mi történik, ha elmondod a főnökek, hogy jóval több, mint 8 órányi munkád vna minden egyes nap, és nem vagy hajlandó fizetetlenül túlórázni? Tehát ha a nap végén nem vagy kész, de befejezed a munkát és hazamész/kijelentkezel?
- Mikor várható, hogy a jelenlegi állapot javul? Csökkenő munkamennyiség, vagy mégis lesz új munkatárs?
Ha ezekre megadod magadnak (meg akár nekük is, ha még mindig segítség kell) a választ, akkor tudsz racionális, átgondolt döntést hozni a jövődről.
"jelenleg ezt most nem teheti meg a cég"
Neked pedig 8 órára és bizonyos feladatok elvégzésére van szerződésed. Sajnos jelenleg nem teheted meg, hogy ennél többet bent maradj/a cégnek dolgozz.
Ne maradj csöndben. Nem ajándékot kapsz, dolgozol.
Vegyenek fel új embert.
Téged csak a munkaszerződésed köt.
Egyébként a céget is.
Nem várhatnak ingyen többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!