Mi történik ha egy a kilpő papírokat ha kérik akkor nem a legutóbbi hanem az azt megelőzőeket adom le? Kifejtem a történetemet bővebben:
Önéletrajz ami van meg amiről beszéltem:
Alma Kft. 2017 május - 2020 augusztus
Körte Kft. 2020 szeptember - 2023 június
Lepratelep Kft. 2023 augusztus 8 - 12. (4 nap munkaviszony, ezt
nem írtam bele a CV-be)
Ha most megyek kezdeni és leadom a Körte Kft. kilépő papírjaim akkor mi van? A Lepratelep Kft-ről emg nem is beszélek, mintha meg sem történt volna.
Ez kiderülhet valahogy hogy 4 napig dolgoztam ott? Nem akarok sem magyarkázkodni miért volt sem semmi, lényegében meg sem történtként akarom kezelni.
Mi az, ami kellhet:
- Munkáltató igazolás (MIL-lap) a munkaviszony megszűnésekor (alapesetben itt tüntetik fel, hogy munkabérrel szemben van-e letiltása a dolgozónak vagy nincs).
Ha van, akkor azt az új munkáltatónak folytatnia kell! Ha a dolgozó nem adja le a munkáltató igazolást, akkor írásban szokás nyilatkoztatni büntetőjogi felelőssége tudatában a dolgozót, hogy van letiltása vagy nincs. A munkáltató így védi le magát egy esetleges mögöttes kötelezéssel szemben.
- OEP/SZTK kiskönyv (ki hogy ismeri), ami egy esetleges későbbi táppénzre jogosultság megállapításához tartalmaz adatokat. Ha a dolgozó ezt nem adja le, akkor előfordulhat, hogy alacsonyabb összegű ellátást fog kapni, mivel nem ismertek a táppénzhez szükséges előzmények. Az új munkáltató köteles egy üres nyomtatványt megnyitni, amibe a nála felmerülő adatokat tölti csak ki. Ha másból nem is, de ebből kiderül, hogy volt 4 nap munkaviszonyod a Lepra Kft-nél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!