Interjun ha azt kerdezi hogy mondj magadrol 3 negativ dolgot mi a jo valasz erre?
Ami igaz. Ritka ciki, mikor példát kér és nem tudsz, mert nem mondtál igazat.
Hajlamos vagyok halogatni, de határidőre elkészülök.
Nehezen adom át másnak a feladatot, ha már sokat dolgoztam vele
Néha túlzottan maximalista vagyok, akkor is, amikor lassítja a munkám
-Őszinteség.
-Nem gondolnám hogy az őszinteség negatív lenne.
-Lesz"rom mit gondol.
- HIV teszt eredménye
- Covid teszt eredménye
- 2022 December havi nem realizált árfolyamkülönbözetem
Személyes véleményem, hogy erre nem létezik jó válasz, mert csak is ezek alapján fognak megítélni, hogy alkalmas vagy-e az adott pozícióra.
Barátnőm HR-ként dolgozik egy nagyobb cégnél, és ő is szokta mondani, hogy annyi hülyeséget kell megkérdezniük, hogy ő sem látja értelmét.
A kérdéseknek egy részét, úgy válogatják össze, hogy arra nem létezik jó válasz, és rossz sem. És, még is ezek alapján döntenek, hogy valaki alkalmas a munka betöltésére, vagy nem. Sok cégnél, pszichológia teszek alapján döntenek. Én is töltöttem már ki ilyen tesztet, és ezen élt vagy bukott minden. Szerintem ez már a poén kategóriába tartozik.
Az hogy kapják be! Ilyen fszsgot kérdezni, semmi köze a munkához.
Így kéne kinéznie egy interjúnak: hello, ez és ez a feladat, szívesen csinálnád, akarod ezt? Miért? Bejárást meg tudod oldani? Hogyan? Munkaidő megfelel neked? Edzésre/gyerekért tudsz menni?
Aztán csodálkoznak hogy ekkora a fluktuáció. Sokan nem ott dolgoznak ahol optimális lenne nekik.
Negatívum:
Néha hirtelen haragú leszek, de csak ha ostoba kérdéseket tesznek fel nekem
Amúgy negatívumként azt mondom, h nem beszélek tökéletesen angolul, DE: járok magántanárhoz.
Nem vagyok mindig összeszedett, DE: épp ezért határidő naplóm van,prioritás listát írok....
Nem ismerem az informatikai rendszereket, DE: otthon fejlesztem magam, nyitott vagyok az újra, gyorsan tanulok...
Mekis munkakörben:
Nincs sok konyhai tapasztalatom, de imádok főzni.
A lényeg a "DE"
Ezek valóban értelmetlen kérdések, de az interjú soha nem az őszinteségről szól. Ha őszinte vagy, akkor idiótának tartanak és esetleg olyan munkát is fogsz kapni. Az a céljuk, hogy megzavarjanak és konkrét hibákra figyelnek. Mondjuk ha kiderül, hogy arrogáns, vagy pszichopata vagy, akkor véged. Bármit válaszolhatsz, csak ártalmatlan legyen. Nálunk a katonaságnál azt kérdezték, szeretnék-e embert ölni. Ez egy csapda, és aki beleesik, beszélhet pszichológussal.
Az interjún inkább az a lényeg, hogy mennyire vagy barátságos. Ha itt átmész, csak utána jön a munka. Csapatban kell majd dolgoznod és nem csak az számít, hogy tudsz dolgozni, hanem hogy mennyire tudod megtalálni a többiekkel a közös hangot. És ha már bent vagy, te fogsz a legjobban örülni, hogy az antiszociális embereket igyekeznek távol tartani. Egyébként meg minden munkát meg lehet tanulni, ahhoz nem kell interjú. Na meg mindenki hazudik, ezért se lenne értelme.
8-as, azért az a DE veszélyes is lehet. Mondjuk ha azt mondom, hogy nem vagyok túl okos, DE legalább szorgalmas vagyok, ez bizony elég rossz kombináció. Vagy ahogy írtad, nincs konyhai tapasztalatod, DE szeretsz főzni. Nekem olyan szakács nem kell aki nem tud főzni, bármennyire szeretné csinálni.
A többi példa egész jó. De olyat nehogy elejts, hogy hirtelen haragú leszel, még viccből se, mert rögtön véged. Semmi durvát, semmi antiszociálisat. Csak szigorúan magadról, ami nem szól semmilyen szinten másokkal való kapcsolatfelvételről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!