Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres kb egy kezdő...

Mennyit keres kb egy kezdő villamosmérnök 2023-ban?

Figyelt kérdés

2023. okt. 18. 22:30
1 2
 11/20 totolala ***** válasza:
53%

A hül.yegyerek azt hiszi, mert elvégezte az EDUTUS-on a villanyt, és tudja mi az a csomóponti potenciálok módszere, majd valaki br. 1millát fog neki fizetni xd.

Ha viszont patika vagy PLC-ből, legalább 1 gyártótól, ismersz legalább 1 ipari kamera rendszert megfelelő szinten, meg mondjuk Kuka, Fanuc ipari robotokat ismered haladó szinten, akkor azt mondom, bemondhatsz br. 1millát kezdésnek. Addig meg azért, h excellben bohóckodj, örülj, ha adnak br.500-at.

2023. okt. 20. 17:42
 12/20 anonim ***** válasza:
79%
Én se értem itt egyes embereket, pályakezdőként meg gyakornokként akarnak az emberek bruttó 1 misiket keresni XD. Azt mondja nettó 500-as helyről futni kéne, ami majdnem egy 100-assal magasabb, mint a budapesti átlagkereset. Kérni bármennyit kérhetsz, de ne csodálkozz, ha pofán röhög a munkáltató. Ledolgozol 2-3 évet, szerzel releváns tapasztalatot, aztán lehet nagy pénzeket kérni, de amíg 0 kilóméteres pályakezdő vagy, aki az elején még kb. semmi hasznot nem termel, addig szerintem jó lesz az a nettó 500 is.....
2023. dec. 4. 20:44
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Ha kitermelsz 3-4 milliót havonta a cégnek, akkor lehet kérni milliós fizut. Nem jótékonysági szervezet a munkáltató.
2023. dec. 4. 21:08
 14/20 anonim ***** válasza:
Sztem br 600-650 korul lehet kezdeni, aztán pár év múlva ha ügyes vagy akkor br 1 Misi meglehet
2023. dec. 5. 05:35
 15/20 anonim ***** válasza:
76%
A kezdő mindig mindenhol befektetés, azaz egy darabig csak visz és nem hoz. Takonypócként figyelj és tanulj!
2023. dec. 5. 06:46
 16/20 moszkv válasza:

Szia,

Én most januárban 850 bruttót keresek. Debrecen, 2 év gyakornok tapasztalattal.

jan. 3. 22:05
 17/20 anonim ***** válasza:
51%
Gyakorin 2 milla, valóságban 600-700 bruttó.
jan. 4. 06:07
 18/20 anonim ***** válasza:
Br 650 korul lehet elcsipni kezdőként is melokat. De ott azért azt is mérlegelni kell , hogy szakmailag fejlődjön az ember. Vannak kevésbé keresett mérnöki szakmák ahol joval kevesebbel indulnak a karrierjukben az emberek ..
jan. 4. 06:14
 19/20 anonim ***** válasza:
47%

2 és fél éve végeztem BSc-n, most br. 1M350e.

Beágy (autóipar).

jan. 4. 10:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Nagy a szórás. Függ attól, hogy hol, mit csinál, mekkora cégnél, milyen a nyelvtudása, van-e gyakornoki tapasztalata, és tényleg érdekli-e valami szakirány.

Ha pl nincs értelmes gyakornoki tapasztalatod, hobbi szinten nem foglalkoztál a szakma valamilyen területével, nem beszélsz felsőfokon angolul, és a hagyományosabb mérnöki vonal érdekel, akkor örülj, ha bruttó 450-550-ért találsz valami melót egy magyar Kft-nél vagy valami állami cégnél. A cégeknek hazardjáték egy olyan figurát felvenni, aki a diplomám kívül nem tud felmutatni semmit, mert lehet, hogy nem fog neki tetszeni az, amivel a cég foglalkozik, vagy nem is lesz rá kompetens, aztán lelép, miközben a cég már milliókat fizetett neki azért, hogy a junior elvegye a tapasztaltabb kollégák idejét. Éppen ezért ha nem tudsz valami tudást, tapasztalatot, érdeklődést felmutatni, akkor örülni kell, ha ennyiért találsz munkát. Bár ahhoz nagyon esetlennek kell lenni, hogy valaki egy ilyen diplomával ne találjon állást bruttó 500 körül, mert rengeteg van, előbb-utóbb össze kellene jönnie.

Ha pedig van fentiek ellentéte részesül, tehát van tapasztalatod, hobbid is kicsit a szakma, van nyelvtudásod, talpraesett vagy, és mondjuk nem valami hagyományos tervezés, szerelés, üzemeltetés , karbantartás irány felé mozogsz, hanem valami programozósdi, fejlesztői vonal felé, legyen az beágyazott fejlesztés vagy valami infós, akkor a bruttó 800-900 sem elképzelhetetlen, vagy egy kocsivel tobb is akár, ami aztán dinamikusan nőni fog.

Tehát a végleteket nézve valahol bruttó 450-900 között.

jan. 6. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!