Mennyire keresett a zomelié szakma?
sommelier (borszakértő)
Mivel az ő tananyagukat tanulják a pincérképzésben is, nem igazán keresett szakma. A pincér szakma viszont eléggé keresett. Én inkább azt javaslom, ráadásul az ingyenes, 2 éves, komoly képzés.
Szerintem ez a szakma nem úgy működik, hogy elballagsz egy iskolába, kijárod, aztán felcsapod az álláshirdetéses újságot és hopp, felvesznek valahová bort kóstolgatni. Valószínűleg (de cáfoljatok meg) inkább ez úgy szokott lenni, hogy ha már eleve a borászatban dolgozol és ilyen körökben mozogsz, akkor kell megfelelő tapasztalattal már elindulni ilyen irányba.
"A pincér szakma viszont eléggé keresett. Én inkább azt javaslom, ráadásul az ingyenes, 2 éves, komoly képzés."
Én viszont azt javaslom, hogy olyan messziről kerülje el a vendéglátást, ahogy csak tudja. Illetve ha nagyon érdekli, akkor külföldön dolgozzon vele, itthon az egész ágazat fertőzött, kivéve ha valaki szeret nagyon sokat dolgozni, hétvégék és ünnepnapok nélkül élni, mindezt jellemzően fekete, borítékos jövedelemmel megspékelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!