Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire keresett a zomelié...

Mennyire keresett a zomelié szakma?

Figyelt kérdés

2023. okt. 14. 10:56
 1/6 anonim ***** válasza:
88%

sommelier (borszakértő)

Mivel az ő tananyagukat tanulják a pincérképzésben is, nem igazán keresett szakma. A pincér szakma viszont eléggé keresett. Én inkább azt javaslom, ráadásul az ingyenes, 2 éves, komoly képzés.

2023. okt. 14. 11:27
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem ez a szakma nem úgy működik, hogy elballagsz egy iskolába, kijárod, aztán felcsapod az álláshirdetéses újságot és hopp, felvesznek valahová bort kóstolgatni. Valószínűleg (de cáfoljatok meg) inkább ez úgy szokott lenni, hogy ha már eleve a borászatban dolgozol és ilyen körökben mozogsz, akkor kell megfelelő tapasztalattal már elindulni ilyen irányba.

"A pincér szakma viszont eléggé keresett. Én inkább azt javaslom, ráadásul az ingyenes, 2 éves, komoly képzés."

Én viszont azt javaslom, hogy olyan messziről kerülje el a vendéglátást, ahogy csak tudja. Illetve ha nagyon érdekli, akkor külföldön dolgozzon vele, itthon az egész ágazat fertőzött, kivéve ha valaki szeret nagyon sokat dolgozni, hétvégék és ünnepnapok nélkül élni, mindezt jellemzően fekete, borítékos jövedelemmel megspékelve.

2023. okt. 14. 11:50
 3/6 anonim ***** válasza:
73%
"zomelié" XDDDD
2023. okt. 14. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:
40%
Először azt hittem, hogy ez valami olyasmi szakma, amit eddig nem ismertem, de látom csak sommelier. Én azt gondolom, hogy kevés ilyen pozíció van, főleg kapcsolatokkal lehet ezt kamatoztatni.
2023. okt. 14. 14:33
 5/6 anonim ***** válasza:
57%
Nivosebb ettermekbe szoktak keresni, de nyilvan tobb ev talasztalattal, friss papirral max akkor vesznek fel ha nagyon vagod a dolgokat es iskolan kivul is borokkal foglalkozol/ kostolsz, ismersz rengeteg hazai illetve kulfoldi bort. Nem ugy megy, hogy az iskolaban bemutatnak 5 hazai bort meg egy kulfoldit es ezzel elmehetsz dolgozni. Komolyan vagni kell a borokat. Amugy meg ha maganeletet akarsz kerulnem, allando delutanos muszak altalaban 3 tol ejfelig ha nem tovabb, unnep hetvege nulla. Ha maganyos farkas vagy es nincsenek barataid akkor talan elvezed is.
2023. okt. 14. 16:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon.
2023. okt. 17. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!