Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen emailt lehet írni...

Milyen emailt lehet írni olyan cégnek aki nem hirdet állást?

Figyelt kérdés
Semmi ötletem nincsen hogy hogyan kéne bele kezdeni, pálya kezdő vagyok így nagyon magamról sem tudok írni hiszen nem volt még másik munkahelyem. Viszont nagyon szeretnék ennél a konkrét cégnél dolgozni és szeretnék egy frappáns kísérő levelet.

2023. okt. 12. 12:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Néhányszor írtam random levelet álomcégek HR email címeire vagy Linkedin üzenetet, de ezeknél vagy semmi válasz nem jön vagy pár hét múlva visszaírnak valami semleges szöveget, hogy pl. jelenleg nincs üresedés, de figyeld folyamatosan a karrieroldalunkat stb. Szóval, hacsak nem olyan tehetség / szakember vagy, aki után minden cég kapkodna, az ilyen üzeneteknek sok értelmük nincs. Ha keresnek, úgyis előszőr internal hirdetik meg a pozit, főleg nagy multiknál, aztán jönnek a csókosok.

Ha senkit nem találtak, akkor hirdetik meg a karrieroldalon, de ott sem bogarásszák végig a 100 jelentkező CV-jét, hanem az első 10-ből mondjuk behívnak 3-4-et és felvesznek egyvalakit, szóval baromira számít a szerencse is.

2023. okt. 12. 14:47
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Sajnos végső elkeseredettségemben már nem tudom mit csináljak. Nem rég költöztem egy új városba és senkit és semmit nem ismerek. A már hirdetett pozíciók nagy részére jelentkeztem de pályakezdőként nem kellek sehova! Próbálok mindenféle lehetőséget megpróbálni, ezért gondoltam hogy ez jó ötlet lehet!
2023. okt. 12. 15:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Milyen területen próbálsz elhelyezkedni? Én is azt látom, hogy teljesen reménytelen most a helyzet :(
2023. okt. 12. 16:51
 4/13 anonim ***** válasza:
Bármilyet.
2023. okt. 12. 17:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Rövidet, hogy legalább elolvassák.

Ha három sornál hosszabb egy kéretlen levél akkor egyből megy a kukába.

Pl: XY vagyok, szeretnék általános jelentkezést beadni, csatoltam önéletrajzot.

2023. okt. 12. 23:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Olyat amit nem fog meg a spamszürö ha már kéretlen levelet írsz.
2023. okt. 13. 01:00
 7/13 anonim ***** válasza:
39%
Gyakorlatilag teljesen mindegy. Ha még azt sem tudod megfogalmazni (magadnak sem, nemhogy másnak), hogy mégis miért lenne jó nekik veled dolgozni.
2023. okt. 13. 10:05
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos és a kevésbé hasznos kommenteket! Igazából egy minta levélre lettem volna kíváncsi ami nem unalmas és felkelti a figyelmet, ezt már át tudnám fogalmazni saját magamra!
2023. okt. 14. 15:35
 9/13 anonim ***** válasza:
Tök mindegy azt írod-e "főni van-e meló" vagy egy frappáns egyoldalas levelet, remek cv-vel, a visszajelzés esélye 0. Most úgy érzik ők válogathatnak és rövid távon lehet hogy nem is érzik rosszul. Én inkább azt javasolnám, menj be valamelyik közvetítőcéghez és iratkozz föl operatív vagy idénymumkára. Gyűljön csak a jogosultsági időd és legyen biztosítotti jogviszonyod. Pénzed az nem sok fog gyűlni de legalább nem nullázódsz ki. Szerintem ebben a helyzetben ez a reális karriercél, teszem hozzá sajnos, én ennél sokkal optimistább voltam és terveztem az éveket... de minek.
2023. okt. 16. 18:41
 10/13 anonim ***** válasza:
Hol laksz? Milyen végzettséged van? Milyen munkát keresel?
2023. okt. 16. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!