Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kb 300 jelentkező közül max...

Kb 300 jelentkező közül max mennyit hívnak be interjúra? Hogy szűrik ki vagy állítják sorba hogy kiket hívnak fel? Egy kb 10 fős cég esetén.

Figyelt kérdés
2023. okt. 9. 20:41
 1/4 anonim ***** válasza:
85%

Kb. 10 fős cégem van.

Volt állás amire 200-an jelentkeztek (sőt, az én első állásomra is 200an jelentkeztek). Korábban értékeltem pályázatokat, egyetemi felvételizőket, meg ösztöndíjlehetőségre pályázókat, szóval viszonylag rutinom van benne.

Általában a kétharmada teljesen irreleváns. Igazán úgy a 10-15%-át fontoltam meg az állás jelentkezőknek, azaz megnéztem projektjeiket, referenciáikat, stb. Végül 3 emberrel interjúztam, és abból lett győztes.

Nagyobb cégeknél már 2-3-4-5 körös interjúk vannak, valamiből fel kell tartania a látszatot a HR-nél hogy csinálnak is valamit, de ilyen kicsiknél kevés a kapacitás.

2023. okt. 9. 21:03
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Az 1-es által leírtak szerint tehát a jelentkezők kb. 1-1,5%-át hívják be. Érdekes, hogy ez ezek szerint sokszor kisebb cégeknél is úgy lehet, mint a nagyobbaknál. Ahova én még régebben jelentkeztem, oda kb. 12000 jelentkező volt, és 160-170 embert hívtak be, 130 hely volt meghirdetve, de a végén csak 98-at vettek fel.
2023. okt. 9. 21:55
 3/4 A kérdező kommentje:
1es, mit értesz azon hogy irreleváns? Olyanok is leadták a jelentkezést, akiknek semmi közük nem volt a pozícióhoz?
2023. okt. 9. 22:13
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Olyanok akiknek egész más területen van tapasztalata, vagy nem releváns a végzettsége. Alapvetően tanult irodista és szakember jelentkezők voltak, csak sok nem arról a szakterületről, amire embert kerestem épp. Pedig szerintem elég jól körülhatárolható volt.

Azóta igazából a közelebbi hálózatból veszek fel embert, illetve bevált gyakornokoknak adok lehetőséget projekten, meg egy-két senior ember (akik hozzám hasonló tudással rendelkeznek) csatlakoztak még partnerként. Ez a kitárom a kapukat módszer nekem nem annyira jött be.

2023. okt. 9. 22:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!