Aki albiban él,hogy tud megélni normálisan pl.2-3 százezres fizukból? Sok munkahelyet bolti dolgozót, raktártost, takarítót,gyárba stb keresnek embereket és a nettót kiszámolva átlagban 200-300 nettókat kapnak. Hogy tudnak ebből élni?
@12
Mindenki maga dönti el, hogy 1) azt mondogatja magának, hogy "ezt nem lehet megcsinálni", vagy pedig 2) azt a kérdést teszi fel, hogy "hogyan lehetne mégis megcsinálni"?
Előbbiek egész életükben szűkölködnek a saját maguk elé helyezett korlátok miatt, utóbbiak pedig megvalósítják az álmaikat, céljaikat, SZÁRNYALNAK.
Nehezen élek meg, kilátástalan a helyzet ennyit fizetésből. Még az a szerencse, hogy nem akarok gyereket, jelenleg kisállatot sem (bár imádom a cicákat, de nem tudnám most vállalni, hogy felelősségteljes gazdája legyek+ az albérletembe nem is lehet vinni)
De magamat is nehéz ellátni, spórolni kell mindenen. A fizetésem nagy része elmegy a minigarzonra, amit bérlek. Pedig ennél lejjebb már nem nagyon lehetne adni az igényeimet. Korábban laktam másokkal, de abból elegem lett, közös albérletbe már nem szeretnék lakni idegenekkel. Azt a korszakot lezártam, 7 évig bírtam.
De így még több pénzbe kerül az albérlet.
Általában főzni szoktam, kuponozok mindenhol és jól meggondolok minden kiadást. Turiban veszek ruhákat, a cipőket addig hordom, míg le nem szakad a lábamról. Fodrászhoz, kozmetikushoz, körmöshöz nem járok. Amin lehet spórolok, tömegközlekedessel járok és nincs autóm se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!