Szerintetek ha lemondtam egy interjút van még rá esély,
hogy behívjanak újra ha felkeresem őket?
Figyelt kérdés
2023. okt. 7. 18:08
1/8 anonim válasza:
Nem valószínű, hacsak nincs valami iszonyúan keresett vegzettséged.
2023. okt. 7. 18:47
2/8 anonim válasza:
Persze.
Te egy erőforrás vagy, amire a cégnek szüksége van. Ha megfelelően megtudod indokolni, hogy mért nem őket választottad előző munkakeresésnél, akkor szerintem simán ugyan olyan esélyekkel indulsz, mint bárki más.
Egy ember egyszerre kb 5 cégnél interjúzik minimum. Teljesen normális, hogy egy vagy több jó ajánlat után visszamondod azokat az interjúkat, ahol még távol vagy az ajánlattól vagy éppen visszautasítasz ajánlatokat. Ahogyan az is normális, hogy egy pozícióra 30-40 ember interjúzik és ebből csak egyet vesznek fel.
2023. okt. 7. 18:57
3/8 anonim válasza:
Szerintem attól függ milyen indokkal mondtad le. Ha szépen visszautasítottad őket, mondván időközben kaptál egy jobb lehetőséget, majd felkeresed őket, hogy mégis érdekelne az állás, abban nincs semmi rossz. Viszont ha elmondtad, hogy mégsem tetszik a munka, vagy nagyon bizonytalan vagy a váltásban, kvázi azt érzékeltetted, hogy nagy valószínűséggel úgysem fogsz hozzájuk váltani, akkor nem hiszem, hogy komolyan vesznek. Plusz attól is függ, hogy egy kis cég, aki emlékszik rád, és zokon vette az egészet, vagy egy multi, aki pörgeti az embereket érzéketlenül. A teljes sztorit kellene hallani ahhoz, hogy bármit mondani tudjunk erre.
2023. okt. 7. 19:00
4/8 anonim válasza:
2# Vagyok. Amúgy nekem volt olyan, hogy nagy multinál a HRest 1 évvel a interjúm után direktben felhívtam, hogy "Hello, tavaly interjúztam nálatok és ismét aktuális lett a munkakeresésem ..." és rögtön elindította az interjú folyamatot miután megkeresett a rendszerben.
Vagyis visszahívott 1 nap mulva és küldött egy linket, ahol jelentkezzem, de szerintem sokkal gyorsabb volt az interjú folyamat elindulása, mintha csak szimplán jelentkeztem volna.
2023. okt. 7. 19:05
5/8 anonim válasza:
#4: Biztos, hogy tárolják az összes adatot a jelentkezőkről, így ha már akkor is megnyerő voltál számukra, nem csoda, hogy örültek az újbóli megkeresésednek. Hisz végülis így nem 0-ról indultál a szemükben, hanem volt egy pozitív kép rólad leírva. Azért ezt én is figyelembe venném, ha munkáltató lennék. Nem feltétlen rossz pont az, ha valaki akár egy állásajánlatot visszautasít, ha azt kulturáltan, megfelelő válasszal mondja el.
2023. okt. 7. 19:28
6/8 anonim válasza:
Attól függ, vagyis sokmindentől. Mikor mondtad le és milyen indokkal, ugyanarra a pozícióra pályáznál újra?
2023. okt. 7. 20:43
7/8 A kérdező kommentje:
kisvárosi bolt, eladónak jelentkeztem. Felhívtam őket és közöltem, hogy "nem tudok megjelenni az interjún mert egy előzőleg megpályázott munkahelyre felvettek, köszönöm azért a lehetőséget."
2023. okt. 7. 21:12
8/8 anonim válasza:
#7: Akkor simán. Nem jött össze a másik. PRóbálkozni lehet. Annyira hiány van jobb helyeken munkavállalóból, hogy a nincs ló esetet is képesek egyre többen elnézni
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!