IT-s itthoni jó fizetéssel megéri Hollandiába költözni?
Figyelt kérdés
Felesége fodrászatban dolgozik, én infósként bruttó 1 milliót keresek. Lehetőségem lenne Hollandiába költözni. 2 gyerek van. A fizetés 4000-4500 euró lenne. Bruttó. Szerintetek van ennek értelme? Meg tudnánk élni? Jelenleg egy budapesti, 80m2-es új építésű lakásunk van, 2db 4-5 éves autónk, bárhova tudunk menni nyaralni 4 csillagos szinten. Nem szeretnénk nagyon lejjebb adni.2023. okt. 7. 09:32
11/11 anonim válasza:
Erre én is kíváncsi lennék. Nekem németországi céghez van épp függőben interjú folyamatom. Itthon bérleti díjjal együtt havi 400000 Ft körül költök, úgy számoltam ez Berlinben ugyanezen az életszínvonalon élve havi 1 millió forint körül lenne. Havi 600000 Ft a különbség, évi 7200000 Ft, ami kb. 20000 euro. Ezek ugye nettó összegek, kb. bruttó 30000 euróval kéne többet keressek odakint, mint Magyarországon, hogy meglegyen a 20000 euró nettó, amivel negálom a kinti megélhetési költségeket. A legjobb ajánlat amit itthon kaptam 120000 dollár volt, kerekítsük fel 120000 euróra. Tehát számításaim szerint bruttó 150000 euró körüli fizetéstől érné meg kimenni, ezzel szemben 200000 euró körüli bruttóért interjúzok, még csak nem is valami top cégnél (egy Apple, Meta vagy Google 250000-300000 eurót is fizet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!