Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A HVG állásbörze is egy nagy...

A HVG állásbörze is egy nagy átverés. Ahová tegnap beadtam a jelentkezésemet, és amire azt mondták tegnap, hogy nagy esélyem van a pozícióra, onnan az előbb kaptam elutasítást. Szerintetek is átverés ez a börze?

Figyelt kérdés

2023. okt. 6. 12:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

A 6-os milyen szépen összefoglalta a valóságot, nyilván a sok cégszopkodó tróger troll őt pontozta le. Ezen az oldalon mindig a legvörösebb hozzászólást kell nézni, mert általában az a topkomment, a többi csak a szokásos trollhadsereg böfögése. :D

A legnagyobb baj meg az, hogy még mindig van elég média csöcsén csüngő egyetemista meg pályakezdő gyökér, akiknek fogalmuk sincs a magyar munkaerőpiac pofátlanságáról, és elhiszik, hogy ezeknek a hányingerkeltő "állásbörzéknek" bármi értelme is van. Ha nem menne oda a kutya sem, és magukban ácsorognának a HR-es puncik, akkor hamar megszűnnének a 3,14csába ezek a majomkodások, a HR-es puncik meg kielégíthetnék egymást a WC-ben.

2023. okt. 8. 02:06
 12/14 anonim ***** válasza:
0%

"Nagyon sok helyre jelentkeztem már idén, de mindenhonnan elutasítanak. Ebben az országban szerintem nem lesz munkám."

Ilyen korlátozott szellemi képességgel szerintem más országban sem.

2023. okt. 8. 18:18
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem értem miért baj az ahogyan írok. Szeritnem jól fogalmaztam.
2023. okt. 11. 09:43
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert az itteni hozzászólók jelentős része maga is hr-es, recruiter. Ezeket úgy tréningezik hogy helyesírás, íráskép, CV csillivillisége illetve mindezek hiánya alapján szórják ki a CV-ket.

Egyik legkirályabb főnököm egy igazi bumburnyák volt, szerintem a pontot és a vesszőt sem ismerte vagy tudta megkülönböztetni, CV-jét szerintem az asszony hegeszthette txt-ben... de egy született szervező zseni, projekt menedzsment őstehetség volt, kompjúteraggyal az apró részletekre is. A céghez szerintem valamilyen ajánlásra, ha nem protekcióval került. Irásképe alapján nem vették volna föl az tuti.

Az a helyzet hr-eskéim hogy a legtöbb munkakör NEM word doksik szerkesztgetéséről meg összetett mondatok megfogalmazásáról szól. Sőt, tovább megyek, SEMMILYEN esztétikai, és nagyon csekély kommunikaciós ismeretet követel.

Ha ez alapján válogattok, ne csodálkozzunk, hogy nem megy a szekér, sehol sem tartanak a magyar cégek, a multik lerakatai meg maradnak összeszerelő üzemek, ahogy 30 éve is voltak.

2023. okt. 16. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!