Miért csak diákoknak van munka a legtöbb álláshirdető oldalon?
Mindenhol azt látom ahol nem kell különös keppen szakképzettség, hogy bármilyen betanított munkára diákokat alkalmaznak vagy keresnek nappali tagozatos. És a 25 év alattiaknak nettó fizetést adnak. Ki érti ezt? Miért kap egy 25 év alatt több fizut mint egy 25 év feletti akinek jobban kell esetleg a pénz?
A másik meg nekem van egy szakmám gyógymasszőr. De nem dolgozok benne mivel főként nőket keresnek mindenhol én férfi vagyok.
Volt egy vállalkozásom konténer szedéseket csináltunk különböző logisztikai cégeknek szolgáltatáskent. De egyre kevesebb volt már a megbízás végül meg kellett szüntetnem S vállalkozást.
Jelenleg 30-31 éves vagyok és nem tartok sehol az életben. Egy szakmám van azzal nem tudok elhelyezkedni, és hiába jelentkezek bárhová nem vesznek fel..emailekre nem válaszolnak. Diák már nem vagyok. És pénzem egyre jobban fogy.
Jó ez oké. És akkor én 30 évesen haljak éhen? Csak mert ilyen a magyar rendszer meg a munkáltatók? Vagy mit csinaljak?
Feladtam már azt hogy önéletrajzokat küldözgetek. Versenyzésrol szól az egész.
A munka világa mindig is a versenyzésről szólt. Hiszen mindenki az adott munkára a jelentkezők közül a legjobbat akarja felvenni. Szóval ez nem új dolog.
Gyárba próbáltál már? Oda azért kevésbé mennek diákok szerintem.
Vagy maradj a szakmádnál, elvégre ez nem csak női szakma, ahogy azt te írod.
Vagy tanulj tovább pl: csontkovácsnak azt 90%-ban férfiak csinálják.
Ha Szegeden vagy a környékén laksz, akkor tudok pár állást (adminisztratív, többféle eladó, szakképzettség nélkül).
És a masszázs is érdekelne (enyhe gerincferdülésem van).
“És a 25 év alattiaknak nettó fizetést adnak.”
Az se 100-as aki ezt a baromságot elkezdte terjeszteni, hogy a 25 év alattiak megkapják a bruttójukat nettóba…
Nagyon áll most a munkaerőpiac. Én is jelentkeztem pár helyre, de vagy nem jeleznek vagy olyanok mint a hátramenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!