Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit szoktatok hazudni egy...

Mit szoktatok hazudni egy állásinterjún, amikor megkérdezik miért hagytad ott a munkahelyed?

Figyelt kérdés

Mert mindig az van hogy ezt se mont, meg azt se mond, meg amazt se, ne beszélj semmiről a volt munkahelyedről, akkor mégis mit lehet mondani? És miért baj az? Miért kell kamuzni? Ha azzal indul egy munkáltató és munkavállaló kapcsolata hogy hazugság, erre épül a kapcsolat az miért jó? Csak azért, hogy ahonnan eljön azokat véletlen se érje bántás vagy mi?

Baj hogy elmondtam, hogy azért léptem ki, mert a fél társaságot elbocsátották és ez már nem először fordult elő és bizonytalanul érzem ott jl magam és nem érezeztem már jól magam? Vagy inkább azt kellett volna behazudnom, hogy mert nincs előrelépési lehetőség? Vagy mit?

#kilépés #munkahely #hazudozások
2023. szept. 28. 17:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én az ilyesmit, hogy azért, mert elmentek az eredeti kollégáim, mindig bevallom. Nehezen is találok munkahelyet mostanában. Szerintem minden területen ez van, ahol sok a jelentkező, nem kell ehhez gyári operátornak lenni. Mindenhol hátrány ha az ember egyszer is életében váltott, vagy bármit tett ami arra utal hogy önálló tettekre képes lény. Választanak helyette az 500-ból olyat aki soha nem követett el hasonló kihágásokat. Csodák csodájára ő sem lesz alkalmas a melóra, de majd valasztanak egy hasonlot. Közben meg a "túl gyakran váltó" kollega lehet hogy ott is maradt volna évekre. Én is csak azt tudom javasolni hogy hagyd a francba ezt az egészet, hosszabb távon készülj valami másra. Az alkalmazotti lét mint olyan, egy nagy sz**ás.
2023. szept. 29. 00:02
 12/18 anonim ***** válasza:
27%

Én pl bekamuztam h mérnök vagyok és évek óta így dolgozok. Jozsós diploma, azt még senki nem jött rá.

Az élet hazudozásból áll, mindenki hazudik még az is aki ártatlannak meg egyenesnek véli magát ha érdeke fűzi a dolgohoz.

2023. szept. 29. 09:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Jozsó? Azigen :D Respekt, tesó.
2023. szept. 29. 10:20
 14/18 anonim ***** válasza:
85%

Ha minden állásinterjun, csak az igazat mondtam volna, akkor a mainapig nem lenne munkám.

Én egyszer aszt hazudtam, hogy műszakvezető voltam, és ott hagytam a céget, mert nem hagyták hogy végezzem a dolgomat.

Simán elhitték, azóta az új cégnél műszakvezető vagyok.

Az a furcsa, hogy nem néztek utána, hogy én tényleg voltam-e műszakvezető.

Ha van egy jó sztorid, akkor elég könnyen áttudod verni az embereket.

2023. szept. 29. 13:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14: Igazad is van!

Én egy még adminisztrátori munkának is enyhe túlzással nevezhető pozit írtam be az önéletrajzomban arra, hogy informatikai support feladatokat láttam el, hogy át tudjak menni IT területre. Ugye mindenhol csak tapasztalattal álltak velem szóba...

2023. szept. 29. 13:20
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig nem kellett hazudni. Magammal b*sznék ki, ha olyan munkára vennének fel, amire nem vagyok kompetens. Meg jó munkaerő vagyok, soha nem rúgtak ki, magam mondtam fel, így nincs is mit titkolnom. Hülyeség, hogy egyenes őszinte hozzáállással ne lehetne jó munkát találni, én még külföldön is 2 hét alatt találtam jó állást, pedig nincs is idevágó diplomám.
2023. szept. 30. 07:08
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! :) Végül felvettek, én gondoltam túl a dolgokat, csak be voltam már stresszelve a dologra. Jó bért ajánlottak és nagyon örülök, olyan helyre kerülök, amiben tényleg jó vagyok és szeretem is. Az hogy miért hagytam ott a volt munkahelyem nem kamuztam nekik, de nem is személyeskedtem senkivel és nem magyaráztam túl magam. Ezek szerint számukra az indokom elfogadható volt.

14-es! Neked van amúgy igazad. Ilyesmiben én is gondolkoztam már, de nem mertem megtenni, de valójában veszíteni valóm nem let volna. A munkaszerződést nem kérik amúgy sem és nem fogják felhívni a volt munkaadót, hogy valóban műszakvezető voltam e :) Úgyhogy ha igaz a történeted, gratulálok neked!

2023. szept. 30. 20:48
 18/18 anonim ***** válasza:
Én elmondtam a mostani munkahelyemen állásinterjúkor, hogy az előző munkahelyen sem a munkakörülmények nem voltak megfelelők, sem a fizetés, és valószínűleg be sem jelentenének (korábban egyetemi gyakorlaton voltam ott). Felvettek annak ellenére is, hogy "rosszat" mondtam az előző munkahelyemről. Lehet őszintének lenni, de azért nem mindegy a stílus és a megfogalmazás. Az festhet a jelöltről negatív képet, ha zsigerileg hisztizve, elkámpicsorodó képpel vagy ökölbe szorított kézzel, hevesen-vehemensen érzelmesen reagál, ha nem megfelelő módon fogalmaz (pl. amit előbb leírtam, elmondhattam volna úgy is, hogy a dilettáns vén p...a főnökömtől gyomoridegem volt minden áldott nap, mert nem azt kérte, amire gondolt, aztán leordította a fejünket, hogy miért nem azt csináltuk, amire gondolt... őszinte lett volna, de nem munkahelyre való megfogalmazás).
2024. ápr. 8. 13:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!