Szerintetek megéri ha 16 évesen otthagyom a sulit? Bővebben lent!
Érettségi általános tudást ad, fejleszti a gondolkodásod, hogy később könnyebben tanulj, boldogulj, ezért mindenképpen végezd el.
Ilyen butaságot pedig ne írj, hogy nem szeretsz tanulni ezért nem fogsz, mert régebben se járni, se beszélni nem tudtál, de milyen jó, hogy mégis megtanultad, nem? Avagy jó lenne csúszni, mászni, kommunikáció nélkül élni?
Ugyanez érvényes a továbbtanulásra. Nem kellemes, sok erőfeszítést igényel, többször "elesel", de visszagondolva nagyon örülni fogsz, hogy 10x annyit keresel, mint aki nem tanult és sokkal több lehetőséged van! Persze mindezt nem érettségivel fogod elérni, mindez csak útnak indít.
Hát kérdező az igazság az hogy most alapozod meg a jövődet. Elárulom én sem szerettem középiskolában tanulni, sőt egyetemen is utálltam egy csomó tárgyat. De végig küzdöttem és most jó állásom van.
Mamár egy egyszerű boltosnál is elvárt az érettségi és 8 általánossal maradnak a legajja kisegítőmunkák amik sokkal rosszabbak lesznek mint az iskola.
Ajánlom neked hogy menj el valamelyik iskolaszünetbe diákmunkázni mondjuk egy gyárba vagy egy boltba és gondold végig, hogy ott akarsz -e dolgozni közel 50 évig.
Jelenleg kutyakozmetikus akarsz lenni. Mi van ha két év múlva ez megváltozik? Ma már szinte minden normális tanfolyam érettségihez kötött.
Nem mondom hogy lehetetlen munka mellett esti érettségit csinálni de hidd el sokkal jobb ha most fiatalon megcsinálod. Igaz a te életed amit úgy cseszel el ahogy akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!