Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szoftverfejlesztők, átlagban...

Szoftverfejlesztők, átlagban mennyi ideig maradtok egy munkahelyen?

Figyelt kérdés
Én az első cégemnél 3 évet voltam, másodiknál 2-t és a jelenleginél kb másfél éve vagyok. Általában mindig anyagi okok miatt váltottam nem azért, mert ne jöttem volna ki a munkatársakkal vagy ilyesmi. Az a baj, hogy sosem emelnek annyit, hogy lépést tartson a piaci viszonyokkal és ezért érdemes továbbállni. Nekem eddig két év volt, amire azt mondtam, hogy "illik" egy helyen maradni, mert na mégis az első pár hónap csak betanulás, utána már többet tudsz beletenni egy feladat megoldásába, mint a környezeted és végül már önállóan is tudsz majd végigvinni dolgokat. Jövőre megint gondoltam szétnézek a piacon mi van.

2023. szept. 21. 17:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem cége és helyzete válogatja. Ha szívesen dolgozol az eddigi cégednél, emberi problémáid nincsenek és csak a pénz miatt mennél el onnan, akkor miért ne maradhatnál, ha megadják a pénzt, amit szeretnél?

Mit veszíthetsz vele, ha elfogadod? A büszkeségi kérdéseken kívül mi szól a counter-offer ellen?

2023. szept. 23. 15:37
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát hogy valamilyen szintű bizalomvesztéssel jár és a céges politika ilyen szempontból hátrább fog sorolni, ha előléptetésről van szó.
2023. szept. 23. 15:54
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez alaptalan spekuláció. Sőt, egy normálisan gondolkodó céget pont, hogy inkább motiválnia kéne egy ilyen munkahely váltás apropóján kialakult bértárgyalási helyzetnek, hogy amikor aktuálissá válik, inkább azt léptessék elő, aki egyszer már ott akarta hagyni a céget a kedvezőbb lehetőségek miatt, mert nem elégedett az anyagi és/vagy karrierbeli előmenetelével. Hiszen aki egyszer már váltani akart más céghez a jobb lehetőségek reményében, az újra meg fogja tenni, ha nem kapja meg ennél a cégnél, amit keres.

Ehhez persze nem árt, ha te is a megfelelő jelzéseket adod a cégnek, mert ha nem kérsz fizetésemelést, maguktól miért emelnének? Ha nem is pályázol előléptetésekre, magasabb pozíciókra, akkor miből gondolnák, hogy te szeretnél előlépni a mostani pozíciódból?

Annak a helyzetnek eleve nem kéne előállnia, hogy te csak a jobb fizetés miatt akarsz váltani, mert a mostani munkahelyeden jelezned kéne, hogy több pénzt, nagyobb felelősséget, komolyabb megbízatásokat, jobb lehetőségeket szeretnél.

Ha te folyamatosan jelzed, mégsem adják meg a lehetőségeket, csak ha már elmennél, akkor meg eleve teljesen más a felállás és már nem csak a pénz miatt váltanál, hanem főleg azért, mert a cég nem becsüli eléggé a munkádat, hiába próbálsz tárgyalni a jobb lehetőségekről, ők nem nyitottak rá. Ez meg egy nem túl jó vezetési stílus, ami akár nagyobb gond is lehet önmagában a fizetésnél. De alapvetően az érdekeid érvényesítése nem a felmondáskor kezdődik, az már inkább egy utolsó lépés, ha más lehetőséged már nem marad.

2023. szept. 23. 17:22
 14/16 anonim ***** válasza:
29%
Én már 8 éve vagyok ugyanannál a cégnél :D a fizuval sose volt gond és a körülmények is nagyon korrektek, nincs okom váltani. Az árnyoldalakról senki se szokott beszélni, ha mondjuk valaki évente vált, akkor automatikusan megbélyegzik, hogy 'jobhopper', ráadásul sok cégnél pofátlanul sok idő az interjú folyamat, ki a fa***om akar több hónapos 3,4,5 körös interjúkon részt venni?
2023. szept. 24. 14:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

"a fizuval sose volt gond és a körülmények is nagyon korrektek, nincs okom váltani"

Jellemzoen azert valtanak az emberek, mert annak ellenere, hogy nincs gond a fizuval, egy valtassal megis jelentosen jobb fizetes erheto el, a korulmenyek pedig mashol is nagyon korrektek, igy nincs okuk maradni.

2023. szept. 24. 14:46
 16/16 anonim ***** válasza:
52%
Az eddigi válaszokból azt szűrőm le, hogy aki 2-3 évenként nem vált azt itt lúzernek nézik. Cringe
2023. szept. 24. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!