Mérlegképes könyvelői regisztráció 3 év tapasztalathoz milyen munka számítható be?
Szakmához kapcsolódó munka. Szóval ha pl kontírozó könyvelő vagy akkor az jó. Ha krumplit sütsz a mekiben az nyilván nem. De a kamara erről pontos információt tud adni (vagy akár államkincstár, pénzügyminisztérium is).
Milyen élmény érdekel amúgy?
Köszi! Elsősorban olyan 'élmények' érdekelnének, hogy kinek, mit sikerült/nem sikerült beszámíttatnia?
Példa gy multinál végzett accountant megnevezésű munka, ahol könyvelni akár nem is kell, csak számlákkal kapcsolatos ügyeket intézni?
Kontírozás - a példa kedvéért írod, vagy ez a határ, ez alatt semmiképp?
És a pénzügyes munkák, kontrolling, elemzés stb.?
Természetesen utána fogok járni, eddig nem találtam olyan anyagot a neten ahol ez ki lenne fejtve, hétvégén tudok rákérdezni.
Tulajdonképpen minden elfogadható, ami a végzettséghez (számvitelhez, pénzügyhöz) valamilyen módon kapcsolódik. Úgy, ahogy az első válaszoló írta.
Többnyire a könyvelés részei.
Semmi részletesebben nem ír egyetlen jogszabály sem erre vonatkozóan:
"Kérelem benyújtását megelőzően legalább 3 éves, dokumentumokkal alátámasztott számviteli, pénzügyi, vagy ellenőrzési gyakorlattal rendelkezik"
Nekem ezt a munkáltatóm igazolta. Leírta, hogy a munkaköri leírásom szerint mi volt a feladatköröm, és azok közül mindegyiket végeztem a munkám során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!