Óvónők, bölcsis gondozónők, tanítók, tanárok mennyit kerestek?
Egyenlőre technikumban tanulok kisgyermekgondozó szakon, de tovább szeretnék tanulni ezen a vonalon maradva. Tisztában vagyok az alulfizetettséggel ebben a szférában és a kérdésem is ehhez kapcsolódik.
Ismerősöknél nem merek és nem is illik erre konkrétan rákérdezni, ezért itt anonim módon szeretném, ha nyilatkoznátok a fizetésről.
Az érdekelne, hogy milyen végzettséggel, milyen munkakörben, hány év munkatapasztalattal mennyi a bruttó bér illetve milyen kiegészítő juttatások járnak még.
Próbáltam interneten is utána nézni, de számomra a közalkalmazotti bértáblák sokszor megfejthetetlenek voltak, ezért validabbnak tartom azt amit szakmabeliek saját tapasztalatból mondanak.
Tudom, hogy ez kellemetlen téma, de az anonimitást megőrízve előre is köszönöm annak aki válaszol :)
Én sem értem, hogy mit nem lehet nem érteni a bértáblán, nem egy agysebészet.
A teljesítmény szerinti bérezés meg kamu, ki sincs dolgozva rendesen, meg ugye az a duma, hogy várjuk az EU-s pénzeket.
Egyetemi diploma, 8 év tapasztalat, középiskola.
Alapbér: 263 900 ft. Bérminimumra kiegészítés: 32 500 ft. Oszályfőnöki pótlék: 60 900 ft. Ágazati szakmai pótlék: 94 848 ft. Ez 452 148 ft összesen, ennyi a bruttóm.
Amit ebből kézhez kapok, az 300 000 ft.
Ne a közalkalmazotti bértáblát, hanem a pedagógus bértáblát nézd. De az is csak január 1-ig érvényes, utána életbe lép a státusztörvény (Púétv.). Az alapján a gyakornok garantált illetménye br. 440 ezer forint. A későbbiekben sávosan emelkedhet a bér.
A mi intézményünkben is múlt héten osztogatták ki a papírokat, ugye belengették, hogy br. 440 ezer - br. 1M65 ezer között lehet az alapbér, ami tök jól hangzik, csak éppen nincs hozzá forrás. Így aztán a nálunk dolgozó ÖSSZES PEDAGÓGUS várható alapbére br. 440 ezer forint.
Én a helyedben - bár nem szeretnék fogadatlan prókátor lenni - inkább más irányba képezném magam.
Gyógypedagógusként tanítok általánosban.
5. évem nettó 263.000 forint.
Nincs semmi extra juttatás mellé.
Nem számít hogy technikumot csinálsz, 1-2 év és a kőművest is beterelik az iskolába, hogy figyeljen a gyerekekre.
Mi sulinkba az egyik tesit tanító tanár idén azért tart tesit, mert elfogyott a tesitanár, és ő az egyetlen pedagógus aki jár konditerembe...
7 év tanári munka, gimiben.
2023. decemberig bruttó 410 E. Utána várhatóan januártól bruttó 450 E Ft.
Ha ofő vagy nálunk bruttó 40 600 Ft-ot fizetnek.
Nincs semmiféle plusz juttatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!