Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit keres egy fogorvos...

Mennyit keres egy fogorvos magánrendelőben alkalmazottként?

Figyelt kérdés

Előre leszögezem, hogy az "amennyit megtermel magának", és a kezelések árát ecsetelgető, azt felszorzó hülyeségek nem érdekelnek. Bocsánat, de ezt ki kell kötni, hogy érdemi diskurzus folyhasson erről, mert van már itt pár hasonló kérdés, és mindet ellepték a kérdezőt rugdosó trollok.

Alkalmazottként dolgozó általános fogorvosok érdekelnének, akik pl. a Budapesten lassan minden harmadik utcasarkon megtalálható, ilyen-olyan Dental (Móricz, MOM...stb.) nevű rendelőkben dolgoznak.

Ezekben általában van egy tulajdonos, aki szintén fogorvos, csak a siker láttán többszékesre bővítette a rendelőjét, és alkalmazott orvosokkal, asszisztensekkel, recepciósokkal dolgozik.

Na ezeknek az alkalmazottaknak a fizetésére lennék kíváncsi. Azt el tudom képzelni, hogy nem fix bérért dolgoznak, hanem a kezelések árából részesedésért, vagy a kettő kombinációja. Mivel mégiscsak magyar vállalkozókról beszélünk, meg kell kérdeznem, hogy a feketézés/be nem jelentés mennyire jellemző ebben a szektorban? Jártam már olyan helyre, ahol csak kp-ban lehetett fizetni, számlát meg ilyen-olyan okokra hivatkozva gyakran nem adtak (pl. elromlott a nyomtató és egyebek). Lehet, hogy az ilyenek a dolgozókkal szemben sem korrektek, bár nem tudom, hogy orvosokkal ezt meg tudják-e csinálni.

Vegyünk egy nem túl senior, de nem is kezdő fogorvost, mondjuk 5 év tapasztalattal. Az én tippem az lenne, hogy egy nettó 1 milla (bruttó 1,5) megvan nekik Budapesten. De más városok is jöhetnek.

Az állami bértábla alapján jelenleg egy 3-5 éves tapasztalattal rendelkező szakorvos fizetése bruttó 875, egy 6-10 évesé 1 millió 231. Gondolom ezzel is fel kell venniük a versenyt.

Mennyire nehéz egyáltalán bekerülni ilyen magánrendelőkbe? Hiány vagy túltermelés van fogorvosból? Sokat kell "interjúzni" vagy kapkodnak utánuk a cégek?

Azt most hagyjuk, hogy az állami szektorban a c. fertőzött megyékben hiány van belőlük, és szolgálati lakással meg egyebekkel várják őket, mert oda akkor sem menne senki, ha dupla annyit fizetnének mint a fővárosban. Simán el tudom képzelni, hogy Pesten közben harcolni kell egy ilyen "melóért", mert mindenki ott akar élni, a Semmelweis ontja ki a frissen végzetteket, akik már a képzés alatt is szereznek gyakorlatot rezidensként, és egymás alá ígérnek az emberek. Mérnöki területen már megfigyelhető ez a tendencia.

2023. szept. 18. 19:20
 1/3 anonim ***** válasza:
38%
Reg láttam ennyi felrebeszelest egy krdesben...
2023. szept. 18. 19:47
 2/3 anonim ***** válasza:
50%
Szerintem sok fogorvos aki nem saját rendelőben dolgozik, csak alkalmazott egy fogászati centrumban, klinikán, az államiban dolgozik, csak másodállásként vállal praxist magánban, a szabad napjain.
2023. szept. 18. 21:44
 3/3 A kérdező kommentje:

1-es: Milyen félrebeszélés? Elég egyértelmű és részletes volt a kérdés, csak gondolom nem tetszik, hogy itt most trollok meg tájékozatlan primitív válaszok nem játszanak. A félrebeszélés az, amit te csinálsz, fizetésekre lennék kíváncsi, te meg csak kötekedsz. El nem tudom képzelni, hogy milyen lúzer, primitív ember az, aki egy ilyen, egyetlen számmal megválaszolható kérdésbe is beleköt. Vagy milyen érdekeidet sérti, hogy valaki szeretné megtudni a fogorvosok fizetését?

2-es: Én nem hiszem, miért dolgozna államiban egy olyan orvos, aki ezekben a rendelőkben valószínűleg jobb pénzért, válogatottabb pácienskörrel dolgozhat, nem kell a modortalan prolik piától bűzlő szájában turkálni? Jártam én is ilyenbe, hallottam, hogy miről beszélnek az asszisztensekkel, illetve én is beszélgettem velük, már amennyire egy fogászati kezelés alatt alkalma van rá az embernek. Sima alkalmazottak napi 6 vagy 8 órában, évi 20-30 nap szabadsággal életkortól függően, semmi különleges. Időpontot is csak minden 2. hétre kaptam, tehát páciens is van bőven, a rendelő is működik, mi előnnyel járna, ha az államiban is dolgozna mellé? Nem értem, hogy mi olyan elképzelhetetlen ezen, hogy a magánegészségügyben dolgoznak alkalmazott orvosok.

Visszakerestem korábbi kérdéseket ezzel kapcsolatban, és ott is csak ez volt a válasz, hogy a fogorvos csak államiban dolgozhat, vagy csak saját rendelőben, persze pénzösszeget senki nem írt, csak a kötekedés.

Lehet, hogy egy világvégi faluban ez így van, de Budapesten és a nygyvárosokban tömegesen vannak magánrendelők alkalmazott orvosokkal.

2023. szept. 18. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!