Miért jó ez egy cégnek, hogy pénzt invesztál a dolgozó továbbképzésébe, aztán meg nem fizet neki annyit, amennyivel ott tudná tartani?
Igen, van egy olyan összeg, amit vagy a dolgozók képzésére fordít vagy be kell fizetnie az államnak, szóval elég logikus, hogy inkább képzi a dolgozókat.
Vagyis ez nála nem plusz költségként jelentkezik ellentétben azzal ha megemeli a fizetést.
Azért, mert nem gondolkodnak.
Én is elvégeztem az előző munkahelyemen egy tanfolyamot, elég drágát.
Nyilván, tudtam, ők is tudták,hogy ez megnöveli a piaci értékemet.Mégsem igazították a béremet a piaci szinthez.
Annyi eszük sem volt,hogy tanulmányi szerződést kössenek.Meg is pattantam hamar és dolgozok a drága képzéssel máshol, jelentősen jobb bérért.
-Nincs rá protokol azért nem mindennapi esetről van szó
-A képzést részben letudják írni
-Sokan alacsonyabb fizetésért is maradnak
-Amit leírsz végkép nem általános jelenség.
Sokan akkor is ottmaradnak egy helyen ha rossz a fizetés és sokszor olcsóbb felvenni új embert mint megemelni a régiek bérét 20% al.
Egyik programozó barátom ugyanannyi tapasztalattal rendelkezik mint én de kb 30% al kevesebb a fizuja és ő se tervez elmenni hiába tudja hogy kevesebb.
Képzés meg relative olcsó, mondjuk kerül 100 ezer forintba, ami csak egyszeri költség a fizetésemelés költsége pedig folyamatos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!