1/12 anonim válasza:
Ha mas opciom nem lenne akkor siman
2/12 anonim válasza:
Nem. Ha itt dolgozok (külföld), akkor rengeteg támogatást kapok arra, ha bejelentve dolgozok (mert diák vagyok), ha otthon dolgozok, akkor meg telnek az állami ösztöndíjas ledolgozandó napok. Mindenképp be kell, hogy legyek jelentve.
Majd ha ezekkel megvagyok, utána nyugdíj stb miatt mindenképp kellene, meg "van jobb" alapon tudnék máshova menni. De igen, dolgoztam már feketén (gimisként)
3/12 anonim válasza:
Másodállásban simán. Főállásban, csak ha nem lenne más lehetőségem.
5/12 anonim válasza:
Nem, mert több ismerősöm is pórul járt így.
6/12 anonim válasza:
Nem. Üzletben nincs barátság. A munka meg 100% üzlet.
7/12 anonim válasza:
Pénz, meló, és helyzetem függvényében talán igen.
8/12 anonim válasza:
Jelen helyzetemben sajnos igen, eljöttem a munkahelyemről, és nem találtam még meg az újat. De csak átmenetileg, pár hónapra, hogy kevésbé kerüljek mínuszba. TB-t fizetném magam után addig.
10/12 anonim válasza:
Magyarországon csak feketén dolgoztam eddig (kb 12 évet). Csak a kretének fizetik a kolostormalac vagy előtte gyurcsótány helikopterezését, csokos babapottyantós herék élősködését stb. Olyan vállalkozóhoz kell menni ahol az "élni és élni hagyni" elv érvényesül. Magyarul a boríték mellett hagynak nyúlni is, a vállalkozó nem ül a nyakadon, csak hetente 1x eljön beszedni a pénzt amit hagynak az alkalmazottak. Persze kereshetsz alkalmazottként schwarzba havi 8-900 nettót, ha el is kúrod egyből, akkor mindegy, szóval a felét nem árt értelmes dolgokra költeni, pl lakásra vagy amíg nincs annyi addig valami hülyebiztos részvényeket venni, ilyesmi. Voltam ingázó is jó ideig, kint természetesen csak osztrák tulajdonú cégnél, bejelentve, magyar, kecskepásztor és hasonló piócáktól teljesen mentes cégnél szabad elhelyezkedni ha megéri. Pl ha itthon keresnél feketén 800 ezret, akkor ingázni ugyanolyan munka miatt, ugyanannyi heti munkaidővel számolva nettó 3000 Eurotól éri meg (+13., 14. havi, adóvisszatérítés, ktg térítés...). Úgyhogy helyzettől függ, de itthon alapvetően csak bejelentés nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!