Hívjam fel a céget vagy inkább még várjak?
Kerülik a konfliktust.
El kell engedni. Nem fognak felvenni
Akik ghosting-ot emlegetnek esetleg kifejthetnék mi ez, mivel jár, mi lehet a motiváció a cegek részéről.
Józan ész azt súgja egyszerűbb lenne a részükről egy sablon üzenetben nem-et küldeni.
Hasonló szituációban vagyok én is, bár én már elengedtem az egészet. Augusztus folyamán túl voltunk 4 körön, az azóta eltelt 2 hétben 2x írtam nekik, az elsőre még válaszoltak, hogy még tart a folyamat, várjak türelemmel (!) néhány napot.
4 kör? Minek? Ilyen cégeket el kell felejteni.
Ghosting: egyszerűbb siman nem válaszolni mint küldeni plusz munkaval 200 embernek sablon üzenetet amire esetleg még valami negatív email fog visszajönni.
Na de érted, nekem még válaszolgatnak is, ha meg azt írják az elején kösz nem, én is békén hagyom őket. De azt hiszem értem, valószínűleg az emberek 90%-a az első ilyen húzásuk után nem érdeklődik tovább, és nekik sincs több meló.
Jaja 4 kör, vicc az egész, de mivel mindig eggyel magasabb szinten folyt a beszélgetés egyszer sem mondtam nemet. Kb. mostanra fogyott csak el a türelmem.
HR-esek kifejtették, hogy miért nem írnak nemleges választ:
1. Amíg a jelölt nem tölti ki a próbaidőt, addig a második befutót talonban tartják. 3 hónap múlva meg már tényleg minek írni, hogy köszi nem, akkor már azért magadtól is rájöttél.
2. Sok esetben, ha írnak egy sablon dumát, jönnek a további kérdések: miért nem, nem akarnak magyarázkodni.
Amúgy nem illik hívogatni a céget. Ha netalántán mégis téged akarnak, akkor a saját pozíciódat is rontod ezzel. Kevesebb bért fognak ajánlani, ha látják, hogy neked ez ennyire fontos. Soha ne hívj fel egy céget, ha akarnak téged, majd ők fognak jelentkezni.
Amúgy a cégek kb. fele küld azért nemleges választ, és nekem mindig később szoktak írni, mint ígérték.
De az biztos, hogy ha fel akarnának venni, ők hívogatnának téged, szóval hagyd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!