Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire gyakori manapság a...

Mennyire gyakori manapság a minimum bruttó 1 milliós havi fizetés (heti 40 órával) Magyarországon, ha az ember nem spéci IT-s, orvos vagy ügyvéd és nem felsővezető? Hanem mondjuk gépészmérnök, vagy szobafestő?

Figyelt kérdés

2023. szept. 11. 10:59
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

Bruttó 900-at keresek gépészmérnökként úgy, hogy másfél éve végeztem az MSc-vel. Az előző hely ahonnan eljöttem bruttó 1 millióért akart megtartani, de nem fogadtam el.

Tudom, hogy ez nem gyakori fizu, de ha nekem sikerült ilyen rövid idő alatt feltornászni, akkor korántsem lehetetlen egymillió vagy afelé menni.

2023. szept. 12. 13:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Milyen területen dolgozol és milyen pozícióban?
2023. szept. 12. 16:05
 13/20 anonim ***** válasza:
11-est kérdeztem.
2023. szept. 12. 16:05
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen területen dolgozol és milyen pozícióban?"

Tervezőmérnök poziból mentem át vegyipari céghez dolgozni vegyipari gépész poziba. Bár azt hozzá teszem, hogy az általam ismert tervezőcégek többsége nem fizet közel se havi 1 millát, arról az egyről tudom, hogy bónuszok nélkül megadnak annyit.

2023. szept. 12. 18:11
 15/20 anonim ***** válasza:
89%
Hát nem tudom, én orvos vagyok másfél nettóval, de körülnézve, a ruhákat, telefonokat, órákat, autókat megnézve úgy tűnik itthon mindenki nettó 2-3 milliót keres.
2023. szept. 14. 17:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Semmi jelentősége a külsőségeknek, a kelet-európai prolinak mindig is a márkás ruha/telefon/autó volt a legfontosabb, ha nettó 200-at keres, akkor is meg fogja venni hitelből, aztán majd rinyál az államnak, hogy segítse ki, mert "mocskoszsidókapitalistabankok".
2023. szept. 15. 12:32
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, gondolom Budapesten élsz. Akit te látsz az a felső 10%, ami nagyon sok országban jelen van, ők azok, akik felnyomják az átlagfizut és akik mindent megvehetnek. Ha kimozdulsz a burkodból és elmész egy borsodi faluba, na ott láthatod az igazi magyar valóságot.
2023. szept. 16. 21:53
 18/20 anonim ***** válasza:
8. Az ismerősöd amellett nem tud még ott munkát xD?
2023. szept. 16. 22:07
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
17. Veszprém megye. Jó, valóban nem Borsod.
2023. szept. 17. 00:50
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

10: Egyetértek, nincs rendben a feketézés. Ez egyértelmű.

Csak néhány észrevételem lenne. Mert aki teljesen feketézik és semmit sem fizet, az akkor szinte semmit nem tud igénybe venni.

Ha nem fizeti a TB-t, akkor nem kap orvosi ellátást. Ha 3 hónapig elmarad a TB-vel és közben igénybe vett orvosi ellátást, akkor bevasalják rajta a teljes ellátási költséget és utána már nem fogadják a közellátásban, hanem mehet a fizetős magánellátásba ha tetszik, ha nem.

Ahogy már lassan tisztes, TB-t fizető polgárként is a magánellátás a túlélés szempontjából a legjobb lehetőség, mert a befizetett adónkat mindenféle, a vezető politikusok számára jövedelmező dologra fecsérlik el, csak oda nem jut belőle elég ahová kellene, ami a polgároknak lenne érdeke, mint az egészségügyre, az oktatásra, az infrastruktúrára.

Ha autózik, akkor mindenképpen fizetnie kell a teljesítményadót és az üzemanyagba épített adókat és amikor megvette az autót, akkor az átírási illetéket és adott esetben a regisztrációs adót, áfát is. Ha ezeket nem fizeti, akkor nem tud autózni.

Az ezekből az adónemekből érkező adóbevétel elméletileg, a fáma szerint az utakra lenne költve, de valahogy az sem látszik, hogy tükörsima útjaink lennének.

A feketéző ezeket nem várhatja el, nem kérheti számon.

Mi, adózók viszont számonkérhetjük. Hova lett az adónk? Miért nem elsősorban az egészségügyre, az oktatásra, az infrastruktúrára költik?

Tudom, ez már nagyon politika ízű, de az adófizetőséghez hozzátartozik az, hogy számon kérhessük, mire mennek az adókból befolyó pénzek, nem csak a mi kis részünk, hanem az összes. Erre mit mondanak a mai vezető politikusok? Hogy semmi közünk hozzá és még mi vagyunk a szemetek, hogy firtatjuk. Erre megválasztjuk őket sokadszorra.

2023. nov. 2. 02:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!