Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha napi bejelentéses munkán...

Ha napi bejelentéses munkán voltam és jogtalanul le akar vonni a béremből, akkor hova tudok fordulni hol lehet ezt jelenteni?

Figyelt kérdés
Azért akar levonni mert már nem akarok menni. Nagyon rossz munkahely nehéz, mindet azonnal tudni kell, és rosszak a körülmények azért nem akartam már menni. Illetve még úgy is beszélnek mint a kutyával. A Humania munkaerő közvetítő viszont le akar vonni tőlem jogtalanul mert nem akarok ilyen munkát folytatni.

2023. szept. 9. 20:40
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Mennyit akar levonni?

1 napot leszoktak vonni ha 24-48 órával előtte nem jelzed, hogy nem tudsz menni.

Ha többet akar levonni akkor jelenteni kell.

2023. szept. 10. 19:33
 12/18 A kérdező kommentje:
10 ezret. De nincs benne a szerződésben ez a 48 órás dolog. Annyi van benne ha nem jelenek meg akkor levonhat semmi több. Na de én nem nem jelentem meg hanem szóltam nekik telefonon. Szóval ez jogtalan akárhogy is nézzük.
2023. szept. 10. 20:19
 13/18 A kérdező kommentje:
Ennyi van benne ha nem jelenek meg. Ezt most mindenki úgy értelmezi ahogy akarja. Egyébként olyan mintha direkt ki csinàlnàk az embert hogy ne menjen aztán jöhet a szemét levonás. De akkor is jogtalan. Nem sunyi módon csak úgy nem megyek hanem szóltam. Idő korlát meg nincs rögzítve a szerződésben
2023. szept. 10. 20:21
 14/18 anonim ***** válasza:
Mondtam: Kormányhivatalban az illetékes hatóság. Indulj neki...
2023. szept. 11. 05:05
 15/18 anonim ***** válasza:

Jelengetheted te, benne van az egész hivatali rendszer,a munkaügyi központokkal az élen, mert mindkek a saját érdeke számít csak!

Hivatalok érdekel:

Munkaügyi központ = Ne legyen statisztikailag kimutatható munkanélküli.

Adóhivatal = Ne legyen adóhátralék vagy behajtani való.

Kormányablak = Mindenki nyugodjon le ellenőrzünk mindent és foglalkozunk mindennel, még ha a világ végére is kell átirányítani, aztán persze számonkérünk, hogy miért nem ismered és tartod be a ma éjféltől hatályos legújabb rendeletet?

Egyik hivatal sem kommunikál a másikkal, csak ha kormányérdeket szolgál!

A végén ki marad az árokparton?

Te...

Nálam azt játszották, hogy nem fizettekl be járulékokat csak a bevallásokat adták be, meg egy másik cég amit már rég felszámoltak kényszertöröltek, nem jelentett ki még egy évig.

Az adategyeztetést kérését követően a legutolsó munkaviszonyom három hónapját egyszerűen kitörölték a rendszerből, hiába volt munkaszerződésem, banki jövedelemigazolásom (közig. törvény szerint nem fogadható el).

Én itt adtam fel a "HIVATALBA VETETT HITET" és jóhiszeműséget..

2023. szept. 12. 11:22
 16/18 anonim ***** válasza:

"Az adategyeztetést kérését követően a legutolsó munkaviszonyom három hónapját egyszerűen kitörölték a rendszerből, hiába volt munkaszerződésem,"

Ott biztos, hogy valami más (is) volt, mert ilyen egyszerűen nincs. Én csak pozitívan tudok nyilatkozni a munkaügyi hatóságról. Többször is segítettek nekem.

"Nálam azt játszották, hogy nem fizettekl be járulékokat csak a bevallásokat adták be,"

Az a lényeg, hogy a bevallások legyenek beadva, a befizetés - tulajdonképpen - lényegtelen a te szempontodból. Attól a munkavállalót hátrány nem érheti. A valódi probléma akkor van, ha a bevallások nem érkeznek be.

"meg egy másik cég amit már rég felszámoltak kényszertöröltek, nem jelentett ki még egy évig."

Én 9 éve nem vagyok kijelentve az előző munkahelyemről. A cég már 6 éve nem létezik. Soha hátrányom nem volt belőle. Azóta nyugdíjba vonultam. Még mindig nem vagyok onnan kijelentve. A NAV szerint nyitott a jogviszonyom.

2023. szept. 13. 05:39
 17/18 anonim ***** válasza:

És mégis mi a fityma volt?

Az oep-nél ott volt a bejelentésem hónapokon át, sőt időközben még az adategyeztetést megelőzően tb-jogviszony igazolást is kértem ki, szóval papír alapon is megvan hivatali pecséttel.

A rendszerből miért tüntették el?

2023. szept. 14. 20:00
 18/18 anonim ***** válasza:

" - lényegtelen a te szempontodból. Attól a munkavállalót hátrány nem érheti. "

Ez egy óriási tévhit amit egy jogszabály sem ír le és max a média terjeszti a mujáknak!!

Konkrét példa: Az álláskeresési járadéknál sem számolják be azt az időszakot ami mögött nincs járulékteljesítés! Az állam már NEM HITELEZ, és nem is szeretetszolgálat!

Közlik veled a munkaügyi hivatalban, hogy forduljál szépen a munkáltatódhoz és kérd tőle el az M30-ast! (ami csak akkor lenne, ha befizetés is történt volna).

2023. szept. 14. 20:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!