Ha napi bejelentéses munkán voltam és jogtalanul le akar vonni a béremből, akkor hova tudok fordulni hol lehet ezt jelenteni?
Mennyit akar levonni?
1 napot leszoktak vonni ha 24-48 órával előtte nem jelzed, hogy nem tudsz menni.
Ha többet akar levonni akkor jelenteni kell.
Jelengetheted te, benne van az egész hivatali rendszer,a munkaügyi központokkal az élen, mert mindkek a saját érdeke számít csak!
Hivatalok érdekel:
Munkaügyi központ = Ne legyen statisztikailag kimutatható munkanélküli.
Adóhivatal = Ne legyen adóhátralék vagy behajtani való.
Kormányablak = Mindenki nyugodjon le ellenőrzünk mindent és foglalkozunk mindennel, még ha a világ végére is kell átirányítani, aztán persze számonkérünk, hogy miért nem ismered és tartod be a ma éjféltől hatályos legújabb rendeletet?
Egyik hivatal sem kommunikál a másikkal, csak ha kormányérdeket szolgál!
A végén ki marad az árokparton?
Te...
Nálam azt játszották, hogy nem fizettekl be járulékokat csak a bevallásokat adták be, meg egy másik cég amit már rég felszámoltak kényszertöröltek, nem jelentett ki még egy évig.
Az adategyeztetést kérését követően a legutolsó munkaviszonyom három hónapját egyszerűen kitörölték a rendszerből, hiába volt munkaszerződésem, banki jövedelemigazolásom (közig. törvény szerint nem fogadható el).
Én itt adtam fel a "HIVATALBA VETETT HITET" és jóhiszeműséget..
"Az adategyeztetést kérését követően a legutolsó munkaviszonyom három hónapját egyszerűen kitörölték a rendszerből, hiába volt munkaszerződésem,"
Ott biztos, hogy valami más (is) volt, mert ilyen egyszerűen nincs. Én csak pozitívan tudok nyilatkozni a munkaügyi hatóságról. Többször is segítettek nekem.
"Nálam azt játszották, hogy nem fizettekl be járulékokat csak a bevallásokat adták be,"
Az a lényeg, hogy a bevallások legyenek beadva, a befizetés - tulajdonképpen - lényegtelen a te szempontodból. Attól a munkavállalót hátrány nem érheti. A valódi probléma akkor van, ha a bevallások nem érkeznek be.
"meg egy másik cég amit már rég felszámoltak kényszertöröltek, nem jelentett ki még egy évig."
Én 9 éve nem vagyok kijelentve az előző munkahelyemről. A cég már 6 éve nem létezik. Soha hátrányom nem volt belőle. Azóta nyugdíjba vonultam. Még mindig nem vagyok onnan kijelentve. A NAV szerint nyitott a jogviszonyom.
És mégis mi a fityma volt?
Az oep-nél ott volt a bejelentésem hónapokon át, sőt időközben még az adategyeztetést megelőzően tb-jogviszony igazolást is kértem ki, szóval papír alapon is megvan hivatali pecséttel.
A rendszerből miért tüntették el?
" - lényegtelen a te szempontodból. Attól a munkavállalót hátrány nem érheti. "
Ez egy óriási tévhit amit egy jogszabály sem ír le és max a média terjeszti a mujáknak!!
Konkrét példa: Az álláskeresési járadéknál sem számolják be azt az időszakot ami mögött nincs járulékteljesítés! Az állam már NEM HITELEZ, és nem is szeretetszolgálat!
Közlik veled a munkaügyi hivatalban, hogy forduljál szépen a munkáltatódhoz és kérd tőle el az M30-ast! (ami csak akkor lenne, ha befizetés is történt volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!