Habi nettó 400as fizetésből megtud élni kényelmesen egy átlag ember?
Szerintem szomorú, ha szerinted normális dolog 1000 EUR-ból élni 2023-ban. De persze normalizálni kell a rabszolgaságot, különben lázadás lenne. Nyomjad a narratívát.
#10 "nagyjából nettó 300-nál többet elég kevesen keresnek ebben az országban"
Elég kevesen, ja... csak úgy a dolgozók több, mint fele. Ugyanis idén májusban a nettó mediánbér 310 ezer.
12-es, nem mondtam, hogy normális, de ez van. Nem én vagyok a miniszterelnök. És én nem is ennyit keresek. De a városban kb. ennyi az átlagbér. A nettó mediánbért meg hagyjuk. 3 millió ember él a fővárosban, ott jóval többet keresnek, ők viszik fel az átlagot, és igen, a mediánt is.
A vidéki városokban viszont a nettó 300 az teljesen átlagos.
#17 "A nettó mediánbért meg hagyjuk. 3 millió ember él a fővárosban, ott jóval többet keresnek, ők viszik fel az átlagot, és igen, a mediánt is."
Magyarország lakossága 9,6 millió, ebből Budapest lakossága 1,7 millió, maximum a teljes agglomerációval együtt van 3 millió, de az is csak a teljes lakosság 31%-a. Már hogy a jó búsba tudná az a mediánt felvinni? Tudod te egyáltalán, mi az a medián? Ha mind a 3 millió budapesti havi 5 milliót keresne, a többi 6,6 millió pedig mind 100 ezret, tudod, mennyi lenne a medián? 100 ezer.
#18 "Amúgyis, mire kellene ennél több pénz?"
Nem is tudom, mondjuk egy élhető életre, ahol nem azt kell számolni, hogy jössz ki a következő fizetésig?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!