Külföldi quant. finance masters online?
Rengeteg az online végezhető MSc képzés, mastersportal-on nézz szét esetleg:
#1 ez önmagában semmit nem mond, hogy New Yorkban vagy quant, nem mindegy, hogy mondjuk egy Jane Street-nél vagy HRT-nél millió dolláros bónuszokért, vagy valami fosnál évi 150k-ért.
#2: Szeritnem a kérdés szempontjából lényegtelen, hogy mennyi a fizetésem és milyen cégnél vagyok. A válaszomnak nem az a lényege, hogy én miylen szuper quant vagyok miylen szuper helyen és cégnél. Ha ez érdekel, írj privátot.
Azért írtam, mert nem légből beszélek, amikor azt mondom, hogy ide is el lehet jutni nem sokkal rendes magyar diploma után, és ez sokaknak sikerül is. London, vagy valameliyk EU finance központ pedig még könnyebben elérhető.
Szerintem is simán lehet karriert csinálni egy jó magyar diplomával. Az egyetlen dolog, hogy az alk. matematika diploma jó alapot ad, de azért nagyon távolról közelít a témához. Az igazán jó diploma ehhez a statisztika, ami nincs Magyarországon; meg a statisztika fókuszú adatanalitika, ami van itthon, de nagyon gyenge. A GPME is jó a témához, de szintén gyenge a nyugati képzésekhez képest. Összefoglalva: le van maradva a magyar oktatás fényévekkel, és nem is látszik javulni a helyzet.
Kérdező, statisztika vagy adattanalitika / adattudomány szakokat keress, ezek a témába illő szakok. Nekünk is van matematikus kollégánk, nagyon okos a csávó, de gyakorlatilag önképzettnek tekinthető, minket kérdezget, hogy ajánljunk neki könyveket, miből tanuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!