Mennyi a reális bruttó fizetési igény vegyész diplomával 2-3 év szakmai tapasztalattal?
15 éve végeztem vegyészmérnökként, ebből a szakmában 12-öt dolgoztam.
Első helyemen br. 150e-el kezdtem, majd évek alatt br. 180e, de 210e-nél leépítés volt.
Utána br. 166e-el kezdtem, itt is évente emeltek, ez a hely br. 210e-nél szűnt meg.
Jelenleginél br. 180e-el kezdtem, de időközben volt pár bérminimum emelés is, így jelenleg br. 370e-et kapok.
Közben küldözgetek önéletrajzokat, néha-néha elvétve be is hívnak. Van ahol a koromat sokallják, máshol meg keveslik a fizimiskám alapján. Az önéletrajzomban szerepel, hogy angol nyelvvizsgám van, erre németül akarják tartani az interjút.
Legutoljára 2022. decemberében br. 340e-es kezdőfizetést ajánlottak, fél év után nőtt volna meg +br. 30e-el, ha megtartanak. (Ez egy izocukorgyártó volt, a HR-es nem akarta elárulni a nevét, de neten rákeresve nem ördöngösség rájönni.)
Amennyiben a közelben van a cég +50e-et szoktam mondani, ha költözni is kell +160e-et a jelenlegihez képest. Ez is olyan, hogy HR-es függő, hogy éppen soknak, vagy túlságosan kevésnek találják. IGEN volt már olyan is, hogy azért utasított el a HR-es, mert túl alacsonyra lőttem be a fizetést és ez alapján talált alkalmatlannak.
Nagyon nehéz belőni, ha többet mondasz a keretüknél, akkor azért esel ki, ha kevesebbet azzal szintén tökön szúrod magad!
Tavaly mi is dupla ennyi cafeteriát (brutto 400 ezer) kaptunk. Ez idén sajnos lecsökkent. De mivel sajnos már nem dolgozom ott így ez számomra már irreleváns.
Utolsónak köszönöm szépen a korrekt választ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!