Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megéri váltani a Cognizanthoz...

Megéri váltani a Cognizanthoz csak a fizetés miatt?

Figyelt kérdés

Jelenleg diákként dolgozom egy pénzügyi intézménynél credit risk analyst pozícióban, ahol jól érzem magam, viszont senki nem tudja megmondani, mikor lesz rá lehetőség, hogy átvegyenek teljes állásban.

Azonban megkerestek a Cognizanttól is , hogy volna náluk teljes munkaidőben egy ugyan ilyen pozíció, azonban sok jót nem olvastam a cégről, és emiatt bizonytalan vagyok.

Van annyira rossz a cég, hogy ne érje meg váltani hozzájuk a több pénzért?

2023. aug. 30. 21:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

"viszont senki nem tudja megmondani, mikor lesz rá lehetőség, hogy átvegyenek teljes állásban."

Nyilván a cégnek nem érdeke hogy átvegyen teljes állásba, ezért nem fogják elkapkodni a dolgot. Mindenképp megéri váltani a magasabb bér miatt, ha mást nem tapasztalatszerzésnek jó és egy idő után onnan is dobbantasz még magasabb bérért normálisabb helyre. A jelenlegi helyeden meg van a veszélye hogy jól érzed magadat és ezt kihasználva bekínálnak egy alacsony bért amit elfogadsz majd bepossadsz évekig, nem váltasz a jó társaság miatt stb... míg más a dupláját vagy tripláját keresi hála a folyamatos váltásoknak. Magas, versenyképes bért a folyamatos cégváltással lehet elérni, egy cégnél sosem fognak akkorát emelni amekkorát egy váltással el lehet érni, max dobnak a fizura 5-8% emelést évente, ami édeskevés ha juniorként alapból alacsony bérről indulsz, borzasztóan lemaradsz a piaci átlagtól pár év alatt.

2023. aug. 30. 22:15
 2/4 anonim ***** válasza:
80%
A Cognizant közel sem olyan rossz, mint amilyennek sokan lefestik. Nagyon projektfüggő, hogy milyen a légkör, de rendesen fizetnek, a túlórát is. Több ismerősöm dolgozott és dolgozik ott. Én elfogadnám az állást. Az is lehet, hogy lehúzól egy évet és a jelenlegi helyedről visszahívnak és kapsz majd egy teljes munkaidős állást.
2023. aug. 30. 22:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

#1 Most jópár pénzügyi cégnél leépítések és hiring freezek voltak, szval nekem a tippem az hogy ezért nem tudják megmondani.

Amúgy kérdező én nem várnék arra hogy egyszer valamikor átvesznek teljes állásba. Ha hiring freeze van akkor az kitarthat még egy évig is.

Ez a cégről mit hallottam dolog meg sztem nem megbízható. Az hogy hol jó dolgozni az nagyon csapat/részleg függő és az emberek többször fogják a panaszukat leírni egy cégről és azok akiknek rendbe volt a cég nem biztos hogy mindenhol elkürtölil hogy xy cég hű de jó.

Én egy másik ilyen cégnek dolgozom amiről sokszor mondták hogy hű de keveset fizet meg milyen rosszak a csapatok, de én pont a szöges ellentétét tapasztaltam.

2023. aug. 30. 23:22
 4/4 anonim ***** válasza:
Cognizantnál dolgozom helpdeskesként és én nagyon elégedett vagyok. Ahogy más is írta, nyílván projektfüggő és én lehet hogy pont kifogtam de tényleg nem tudok rosszat mondani. Szeretem a home office lehetőséget, jófejek a munkatársaim, családias a hangulat. Fizetésemelés minden évben plusz egyéb bónuszok is vannak. A menedzserem elég rugalmas a beosztást illetően is. Szóval én adnék egy esélyt a helyedben :)
2023. nov. 17. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!