Az Aldi-ban miért vannak szinte mindig új alkalmazottak?
Kisvárosban élek, és 4 éve nyílt az Aldi.
Ami feltűnt, hogy az alkalmazottaknál van egy mag, ami már a kezdetektől ott dolgozik, de a többi ember folyamatosan cserélődik.
Kicsit furcsa, mert bár láthatóan sokat kell dolgozni, nem hiszem, hogy sok ész vagy nagy állóképesség kéne hozzá.
Nálunk 20 éves lányok és 50esek is dolgoznak.
@ 7 : Köszönet az érzékletes empirikus élmények megosztásáért. Életszerűen hangzik.
Azt valószínűsítem, hogy ebben nem a cég felső vezetésének a szándékai tükröződnek vissza, hanem a helyi szinten kulminálódó kisemberek helyi, kárpát-medencei kultúrából leszüremlett hagyományai, szokásai, kapott viselkedés mintái.
Nem a cég miatt szar egy ilyen helyen beosztottként dolgozni, hanem azért, mert elkerülhetetlen, hogy ilyen emberi minőségű munkatársak között töltse napját a munkát kereső alkalmazott.
Félreértés ne essék, ez nem az Aldi-ra, nem az élelmiszerláncokra vonatkozik, így van ez nagy informatikai cégeknél is, ahol szakbarbár, antiszociális, kultúrális intelligenciától mentes emberek tömörülnek.
Üdv Kelet-Európában.
"Ebből látszik hogy nem mindegy ki milyen iskolai szintről jön. 8 általánossal főnöknek tenni valakit sz nettó oroszrulett."
Tesco is ugyanez volt, már a fele bezárt / kiadó..
Bár nekem a gyanúm az, hogy ugyanez a cionista pénzügyi befektetőcsoport áll ezek mögött az "új" kismultik mögött is...
A következő generáció kifacsarására készültek...
Nem tudom, érdekel-e vkit még ez a kérdés, de azóta az alkalmazottak nagy része elment, és nem is igazán sikerült őket pótolni.
Az egyik távoli ismerősöm abban az Aldiban dolgozik, múltkor megkérdeztem, miért vannak ilyen kevesen. Azt mondta, hogy amióta ott van, azóta kb. 3-4 embert rúgtak ki, azaz többi 10-15 ember mind felmondott. Most kb. 4 huszonéves lány ment el dec táján, most megnt újabb kettő. Volt olyan, aki átlehelyeztek 20 km-re arrébb lévő üzlet, és felmondott, mert reggel fél 5-re kellett volna odaérnie (bár nem tudom, az ilyen áthelyezésekkel sztem azt is akarják elérni, h felmondjon)
Ő is azt mondta, hogy nagyon bunkók és meglehetősen egyszerű emberek a szürke ruhás főnökök, akik mindenbe belekötnek, a boltvezetőnek meg nyaliznak. A főfőfőnök meg a magánéletben papucs, így a munkahelyén kompenzál.
Azért elég szomorú, hogy még mindig itt tartunk.
Anno fősuli alatt dolgoztam éjjel a Tescoban, azért is hagytam ott, mert 8 elemisek ugráltattak bunkó stílusban, sőt még a biztonsági őr is jött kötekedni, hogy hogyan pakoljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!