Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora mértékű fizetésemelked...

Mekkora mértékű fizetésemelkedés reális egy mérnöknek 2 év tapasztalatról 6 év tapasztalatra?

Figyelt kérdés

A cég felvesz 2 év tapasztalattal x összegért. Százalékban mekkora emelést kap a következő 4 évben összesen, ha jól teljesít?

Hány százalék a jellemző ha ugyanannál a cégnél marad, és mennyi, ha munkahelyet vált?

2023. aug. 26. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

50-60 százalékot minimum.

2 év az még junior.

6 év viszont már senior szint.

2023. aug. 26. 12:59
 2/8 anonim ***** válasza:
60%

Ugyanott maradsz, akkor lehet kiszúrják a szemed az infláció értékével, 5-10%-kal, és neked kell kérned. Váltani kell ha komoly emelkedést akarsz. Vagy ha olyan helyed van, ahol komoly bérfejlesztés van évente, azt meg meg kell becsülni.

Nekem ismerős szoftverfejlesztő de egy kis nevenincs magyar cégnél, és mégis évi 100-120k-val növelik a bruttóját. Mondjuk nekik a covid rengeteg plusz üzletet hozott. Már már bicskanyitógatóan sokat, míg mások meg elvesztették a megélhetésüket.

2023. aug. 26. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
21%
A lenyeg lemaradt. Milyen mernok? Szoftver, vagy valami IT-n kivuli himihumi.
2023. aug. 26. 13:07
 4/8 anonim ***** válasza:
58%
#3 persze, az építész, a gépész, a villamosmérnök meg a bányamérnök is mind "himihumi".... (És elnézést kérek az összes mérnöktől, akinek a szakmáját külön nem említettem meg, attól még őket is ide értem.)
2023. aug. 26. 13:44
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

"Nekem ismerős szoftverfejlesztő de egy kis nevenincs magyar cégnél, és mégis évi 100-120k-val növelik a bruttóját."

Ez br. 1 millió forintnál 10-12% emelés évente, teljesen tipikus.

2023. aug. 26. 14:18
 6/8 anonim ***** válasza:
82%
4-es Igen, sajnos van itt 1-2 idióta it-s troll, aki tökmindegy mi a kérdés vagy saját magát fényezi, vagy a szakmáját. De gonolom 1 csavart életében nem csavart be még sehova :D
2023. aug. 26. 14:54
 7/8 anonim ***** válasza:
81%

Szoftverfejlesztő rokon:

“Szerintem, egyenes a polc, biztos elromlott a vízmérték”

2023. aug. 26. 15:00
 8/8 anonim ***** válasza:
60%

Mérnöki munkák rendszerint tudás alapúak, ezért ha jobb vagy környezetednél és jobban adod magad elő, könnyen többet kereshetsz régebb oda ott dolgozó munkatársadnál.

Rendszerint egy cég nem becsüli meg a régóta ott dolgozó munkaerőt és kb inflációval megegyezően emel bért, bérsáv ugrásnál (junior-medior-senior) pedig extra 10-20% emelést ad.

2023. aug. 26. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!