Diákként (gyakornokként) dolgozol, informatikai területen (software fejlesztő/tesztelő). Milyen órabérben foglalkoztatnak?
Utoljára féléve kerestem diákmunkát, akkor kaptam br 3.000 / órát.
Akkor úgy láttam, hogy multiknál ez a br 2.000-2.200 ment nagyon. A kisebb cégeknél meg a br 2.500 kialkudása még könnyű volt.
A multiknál sajnos sokszor fix bérek vannak diákoknak. Tehát teljesen mindegy, hogy abszolút kezdőt, vagy olyat vesznek fel, akinek van már 6 hónap tapasztalata. Ugyan annyit kapnak többnyire.
Féléve pedig szerintem ritka volt a br 3.000, amit kialkudtam, azt többnyire akkkor úgy adták meg, hogy ha valaki egy cégnél dolgozott egy ideje és jól teljesített, de kezdésnek kevés helyen adtak ennyit.
Azóta az inflációt miatt, ahogy a normál IT bérek is rengeteget felmentek, feltételezem ez alatt a félév alatt is elég durván felmentek, így már nagyobb számokban kell gondolkodni.
Pl.: Egyik ismerősöm 3.500-ért dolgozik most, de neki a cég idővel emelte ennyire és amúgy meg is érdemli, mert nagyon kompetens ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!