Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akinek nincs végzettsége az...

Akinek nincs végzettsége az általában buta ember?

Figyelt kérdés

2023. aug. 25. 12:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Te vagy az érettségizett futár, igaz?

Nézd, ha az a kérdés hogy csak a képzettség lététől vagy nem lététől függően valaki okosabb vagy butább-e, nyílvánvaló, hogy a válasz: nem.

(Itt jön viszont az a képbe, hogy ha vannak matematikai, statisztikai ismereteid, akkor ismered a korreláció fogalmát, érthető lesz számodra hogy miért nincs ebben az egészben ellentmondás, mégha úgy is tűnik.)

Vannak aztán azok a zsenik, akik mindenféle iskola nélkül bizonyítják a rátermettségüket valamilyen területen, létrehoznak egy működő dolgot, vállalkozást, innovációt, bármit. Valószínűleg ők okosak is. Azzal együtt, hogy sok szakmából ki is zárják magukat azzal, ha nincs róla papírjuk.

Számomra inkább az a kérdés, hogy ha valakinek vannak bizonyos szellemi képességei, akkor miért ne élne azzal a lehetőséggel, hogy tesz mögé egy papírt is? Mit veszt vele? Időt, pénzt? Lehet, de a másik oldalon is ott van a kiesett idő és pénz egy alulfizetett melóban...

A másik csoport a rejtett zsenik mellett a törvényenkívüli hippiké. Ott még talán vannak olyan emberek akik rengeteg mindenhez értenek magas szinten, papír nélkül. Bár ahogy látom, ott is többségben vannak az (erős) diplomával bíró emberek, akik aztán valami miatt kiábrándulnak a "rendszerből".

2023. aug. 25. 16:53
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

#10 Azert, amit egymassal osszefuggesbe allitottal. Az, hogy a mernok bsc-t vegzettek atlagos IQ-ja 120 nincs osszefuggesben, vagy inkabb nem hozhato osszefuggesbe azzal hogy a nepesseg kevesebb mint 10%-a rendelkezik legalabb 120-as IQ-val ES amit utana irtal.

Erre gondolok:

"Ettől viszont jóval többen végeznek mérnöki szakon"

Az hogy a mernok bsc-sek atlag IQ-ja mennyi, egy dolog. Az, hogy a nepessegnek x%-a rendelkezik y IQ-val egy masik dolog. Az hogy mennyien vegeznek mernoki szakon pedig egy harmadik dolog. Nem egymast kizaro tenyezok.

Visszaterve erre:

"Ettől viszont jóval többen végeznek mérnöki szakon"

Pontosan mitol? Vagy itt mire gondoltal?

Ha a nepesseget nezzuk, abba a 10%-ba amit emlitettel boven belefer az osszes mernok vegzettsegu ember. Sot, meg az 1%-ba is. Globalisan talan az ezrelekbe is.

Persze van szoras mindket iranyba, mivel atlagos IQ-rol van szo, nyilvan sarkitottam.

Az utolag valoban szemelyes hangnemert pedig elnezest.

2023. aug. 25. 18:13
 13/19 anonim válasza:
100%

Nem olvastam végig az eddigi válaszokat.

32 éves vagyok 3 gyermekes anyukaként tanultam ki életem első szakmáját,most készülök az érettségimre.Sajnos a családi hátterem nem engedte meg anno,hogy tanuljak.16 évesen mentem el dolgozni,hogy a testvérem tudjon tanulni...Több nyelv vizsgája van,diplomája.Nem tartom magam buta embernek azért,mert nem adatott meg 16 évesen,hogy szakmát majd érettségit szerezhessek.Vezető beosztásban dolgoztam egy multinál,onnan jöttem el gyedre.

2023. aug. 25. 18:16
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Akinek nincs végzettsége az általában buta ember?""

Ez csak általánosítás.

Nekem két diplomás kollégám is van, akik szerintem a full ostoba/buta kategóriába tartoznak. Nem is értem, hogy egyáltalán a 8 általánost hogyan voltak képesek meglépni.

Tesóm 48 évesen érettségizett. Azért, mert akkortájt volt ideje suliba járni, nem azért, mert buta.

Volt kollégám egy másik helyen, aki 6 osztályt járt csak, pedig egy pengeeszű srác volt.

2023. aug. 25. 20:10
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyenletes eloszlás hogy lehetne, amikor száztól felfele csökkent az egy IQ pontra jutó népesség? A te állításod az volt, hogy legalább minden tizedik ember mérnök, ez egyszerűen téves. Ha a népesség 10%-a rendelkezik legalább 120 IQ-val, az elég sok ember :D belefér a halmazba az összes természettudományt, mérnöktudományt, orvostudományt végzett ember.
2023. aug. 25. 20:25
 16/19 anonim ***** válasza:
75%
Ismerek olyat akinek csak érettségi van de kitartó és vállalkozást indított. 30 éves korára többszázmilliója van.
2023. aug. 26. 08:16
 17/19 anonim ***** válasza:
21%

Még a válaszolók is általánosságokat fogalmaztak meg.

Egyáltalán nem hasonlítható össze, ez leginkább egyéni életúttól és egyéb körülményektől függ. Nekem - kétszer megerősítve - 135-ös IQ-m van, a válaszolók szerint diplomámnak kéne lennie. Nem jutottam el főiskolára és azóta már nem is érdekel. Bár másfél szakma után nagyobb szakmát letettem és a témájában lehetett volna valóban kompetenciám felsőfokú képzésre is, de már nem úgy alakult. A középiskola nekem elrontotta azt, hogy középre tettek egy alapfokú szakmát. Már az érettségihez kiestem a ritmusból és sajnos elveszett az érdeklődésem is. Később mégis magasabb IQ-m lett. Egyáltalán nem függ az iskolázottságtól. Egyik jóbarátom átlagos 120-as IQ-val rendelkezik, de csak szakmája van érettségi nélkül és hozzám hasonló esze van. Csak neki inkább más dolgokban. Ha leraknánk egy vonalzót, akkor témákban nekem például 1-6 között és neki 3-7 között volna az észjárás.

2023. szept. 27. 08:15
 18/19 anonim ***** válasza:
21%
Inkább másképpen: Ha leraknánk egy vonalzót, akkor témákban nekem például 1-6 között és neki 4-8 között volna az észjárás. Mert ő inkább más témákban jobb, ahogyan mondtam.
2023. szept. 27. 08:17
 19/19 anonim válasza:
64%
van 3 diplomas ismerosom de az elso mondata utan elgondolkozol hogyan van diplomaja… ugyhogy nem vegzettseghez kotott dolog
2023. dec. 12. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!