Kétféle kommenttel szokták illetni a köznépek a ksh közzétételt:
1. “Hólennyi? Hazudnak, itt jó ha kapunk kécáz ezret”
2. Nagypapás-unokás vicc az átlag életkorról és az egyedi szinten megfigyelhető szexuális potenciáról.
#4: már évek óta beleveszik a munkáltatók teljes körét a KSH statisztikáiba. nyilván az EV-k nincsenek benne.
Egyébként a kis cégek a borítékos jövedelmeikkel max nettó 15-20 ezerrel nyomják fel az átlagot. Nem adnak ám olyan sokat borítékban, mint sokan hiszik.
Persze ez teljesen hihető.
Ez 376 922 forint nettó. Ez az átlag Magyarországon annyit jelent, hogy rohadt sokan keresnek ennél sokkal kevesebbet, meg mondjuk egy szűk réteg, aki sokkal többet.
Igen, szerintem maximálisan reális.
... meg ha bele gondolsz, akkor az elmult években lévő infláció rettenetesen megtolta.
2022-ben kb 14% volt, most még nincs éves adat, de egy erős 23%-al indult, így hiába megy le 10% alá, decemberben szerintem ez is bőven 15% lesz.
Az elmúlt 5 évben, hogy majdnem hogy meg kellett duplázóni a fizetésednek, hogy ugyan úgy keress.
Kb minden élelmiszer ha 5 éves távlatban nézzük a duplája.
Az ingatlan és albérlet árak is a piac alján duplázódtak.
Furcsa kimondani, de már szinte a 400 ezer a régi 200 ezer.
Emlékszem, hogy 5 éve a Tinderen az volt az ilyen "trash" divat, hogy kiírták, hogy "Mérnök vagyok. Nettó 400 ezres fizetéssel". Sokan poénból írták ki, de volt aki komolyan ilyen tinder biokat csinált. Ez is mutatja, hogy kb 5 éve a 400 ezernek volt értéke. Most már nincs nagyon.
A reálkereset 3,4%-kal csökkent, a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 20,1%-os növekedése mellett.
A bruttó mediánkereset 450 000 forint volt, 15,6%-kal meghaladta az egy évvel korábbit.
A kedvezmények figyelembevételével számított nettó kereset mediánértéke 312 000 forintot ért el, 15,6%-kal felülmúlta az előző év azonos időszakit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!