Aki vendéglátásban dolgozik pincérnek vagy esetleg pultosnak mesélni tudna, hogy milyen?
A vendéglátásban jellemzően csak a kezdete van meghatározva a munkaidőnek, a vége az majd kialakul a nap végén valamikor, de nyugodtan lehet átlagosnak nevezni a 10-12 órás műszakokat.
Ha reggeliztetsz egy szállodában akkor hajnalban kelsz, ha rendezvény van - pl. egy lakodalom - akkor lehet, hogy hajnalban végzel.
Rengeteg emberrel kerülsz kapcsolatba, tehát sok lesz köztük a kekeckedő, nehéz természetű, nagyképű alak, kötélidegzetre lesz szükség.
Régebben az volt a trend, hogy minimálbért fizetnek, mert úgyis kapsz borravalót. Amit vagy adnak, vagy nem. Talán javult a helyzet mostanra valamit.
A húsvét, pünkösd, karácsony, szilveszter, hétvége csak több munkát jelent.
Fizikailag és mentálisan jó kondícióban kell lenni, udvariasan, szakértelemmel, idegen nyelveket ismerve kell kezelni a vendéget minden körülmények között. Őket nem érdeklik a magánéleti problémáid, ahogy a főnöködet sem általában.
Ha sikerül kifogni egy komoly, tőkeerős céget mint munkahelyet, ahol a vezetőség elhivatott, elismernek anyagilag, van lehetőség továbbképzésre, és hagynak időt regenerálódni testileg és lelkileg, azt mondom szép szakma tud lenni. Ugyanakkor a vendéglátás a 20-30 évesek sportja, ha a 40-es éveidre nem a saját üzletedet csinálod vagy nem vezető vagy a máséban, nagyon elkoptatja az embert.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!