Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Most akkor mennyi is az annyi?

Most akkor mennyi is az annyi?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Tegnap voltam állásinterjún szerencsére minden rendben ment, korrekt volt a főnök és a leendő munkatársak is kedvesen fogadtak.Azonban lenne itt egy fontos dolog, amire tegnap elfelejtettem rákérdezni a főnöknél.Természetesen szóba jött a fizetés is és 450-500 ezer forintot mondott.Mivel futár állásról van szó, ezért nehezen tudom elképzelni, hogy nettó még akkor is, ha a város legjobb étterméről van szó.Ezért gondoltam, hogy ez az összeg bruttó, viszont mivel 25 év alatti vagyok, így elvileg nekem ez nettó fizetés ha jól tudom.Csak tényleg nehezen tudom elhinni, hogy ennyit fizetnének.A kérdés tehát adott.Bruttó vagy nettó összegről beszélünk?
2023. aug. 18. 14:26
 1/8 anonim ***** válasza:
86%
25 alatt is vonnak tb-t a fizudból.
2023. aug. 18. 14:57
 2/8 anonim ***** válasza:
81%

Komolyan elszomorító, hogy a mai fiatal generáció ennyire fogalmatlan... Nem tudom, ki és miért terjesztette el, hogy 25 év alattinak a nettó = bruttó, de le kellett volna dobni a Tajgetoszról.

SZJA kedvezmény van 25 év alatt, tehát egy bizonyos összegig nem kell SZJA-t fizetned. De ez csak annyit jelent, hogy a nettód nem a bruttó 66,5%-a lesz, hanem a 81,5%-a. A TB járulékot ugyanis fizetned kell, de bizonyos összeg fölött SZJA is van, lévén nem MENTESSÉGRŐL, csak KEDVEZMÉNYRŐL van szó, aminek van maximuma.

2023. aug. 18. 15:06
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor így mennyire számíthatok?
2023. aug. 18. 15:12
 4/8 anonim ***** válasza:
88%

Vannak a neten bérkalkulátorok, keress egyet.

Egyébként állásinterjún teljesen alap, hogy a munkaadód a bruttó fizetésről beszél. Neki ennyit kell kifizetnie, neki erről van információja. Nem tudhatja, hogy hány gyereked van, van-e személyi kedvezményre jogosultságod, stb.

Szóval ha elmész egy interjúra, alap lenne, hogy úgy mész oda, hogy tudod, hogy mennyi a te BRUTTÓ bérigényed. Ha valaki arra sem képes, hogy ezt kiszámolja, nem túl jó képet mutat magáról egy interjún.

2023. aug. 18. 15:19
 5/8 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm
2023. aug. 18. 15:22
 6/8 A kérdező kommentje:
Az vagy te és még ostoba is
2023. aug. 18. 17:37
 7/8 anonim ***** válasza:
????
2023. aug. 19. 08:50
 8/8 anonim ***** válasza:
366e - 407e
2023. aug. 19. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!