Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha felmondok egy cégnél ,és...

Sziszka39 kérdése:

Ha felmondok egy cégnél ,és megkapom a kilépő papirjaimat akkor azon szerepelnie kell ha a cég szerint én tartozok a cégnek?

Figyelt kérdés

2023. aug. 17. 20:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Kapsz róla külön igazolást igen.
2023. aug. 17. 20:20
 2/3 anonim ***** válasza:
2 helyről jöttem el, mindkettő úgy adta a kilépő papírokat hogy végig kellett járni pár területet köztük a pénzügyet is. Akkor csekkolták hogy tartozok-e a cégnek vagy esetleg ők nekem, ha minden ok volt akkor aláírták, dátum, pecsét majd a végén kaptam erről egy másolatot.
2023. aug. 17. 23:08
 3/3 anonim ***** válasza:

" akkor azon szerepelnie kell ha a cég szerint én tartozok a cégnek?"

Alapból nem annak kell szerepelnie valamelyik kiadott igazoláson, hogy tartozol a cégnek, vagy sem, hanem annak, hogy van-e bérből történő kötelező letiltásod.

Ilyen letiltást kizárólag végrehajtó, vagy maga a bíróság adhat ki.

Ha valaki tartozik a munkáltatójának, akkor a munkáltatója bírósági úton tudja azt érvényesíteni, kivéve ha munkabér-előleg jogcímen tartozik neki a dolgozó, mert azt közvetlenül levonhatja a bérből. Ha nem sikerül levonnia - mert mondjuk nem lett annyi bére a végére, mint amennyivel tartozik -, akkor nyilván azt "tartozásként" viszi magával a dolgozó a következő helyre, ahol az új munkáltató köteles azt levonni és elutalni az előző munkahelyének.

2023. aug. 18. 06:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!